A harlekinkaticát (pont mert invazív faj) nyugodtan megkínálhatod a szobapapuccsal, a hétpettyes katicák megköszönik.
2016. jún. 6. 13:16
2/6 anonim válasza:
Durván veszélyes fajta, de csak a levéltetvekre. Bánthatod őket kedvedre.
2016. jún. 6. 13:34
3/6 Mátranováki Fényevő válasza:
Amíg tényleg harlekin, addig nem gáz annyira, ha megölöd őket, de arra is legyünk tekintettel, hogy tekintve, hogy visszaszorították a hazai fajokat, így ha ők is eltűnnek, nem biztos, hogy lesz aki átvegye a helyüket teljesen. Csípni nem csípnek, ezt ki merem jelenteni, miután már hetek óta próbálom magam megcsípetni velük, sikertelenül. Viszont a védekezéskor kiengedett váladékuk irritatív lehet az érzékenyebb bőrre, illetve nem finom. Kutyára, macskára, egyéb álltra szintén nem veszélyes, ahogy fent már írták, a levéltetveket írtja, plusz erős hajlamuk van a kannibalizmusra és néha bekajálják a hazai katicafajok lárváit is.
2016. jún. 6. 14:19
4/6 Patriksztár válasza:
Simán ütlegelheted őket, tudtommal nem fognak kihalni egyhamar. :D
2016. jún. 6. 14:19
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
2016. jún. 6. 21:37
6/6 anonim válasza:
Hello!
Nalunk is megjelentek par eve eloszor csak 1-2 katica majd naponta 25-30 is volt a szobamba az ablaknal maszkaltak mindig de nem tudom, hogy hol bujhattak be mert szigetelt ablakunk van. Megvettem ezt a szert: [link] azotta korbe fulytam vele az ablakot es ahogy ramasznak egy percen belul meghalnak lefujtam vele a lampat hulottak rola lefele szoval hatasosnak bizonyult ellenuk heti 2x befujom es semmi gond nincs veluk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!