Találtam egy hernyót, milyen lepke lesz belőle?
Kerestem a neten hozzá hasonló hernyókat hogy megtudhassam milyen fajta lehet. De sajnos ehhez hasonlót nem találtam.
Teljesen zöld csak a hasánál egy picit világosabb zöld,nincsen nagy észrevehető szőre.A fejénél két "nagy" barnásfekete szem van.Milyen lepke lesz ebből a hernyóból?
Egyik sem, valamilyen bagolylepke, Noctuidae család, azon belül Plusiinae alcsaládnak nézem.
Itt rá tudsz keresni különböző feltételek alapján:
Egyébként:
A káposztalepke hernyója jóval tarkább, fekete foltok és sárga csíkok díszítik.
A répalepke már közelebb van, de az hamvasabb színű, sűrűbb, apró szőrök vannak rajta és nem ilyen "fenekes".
A szenderek hernyóinak pedig a végén van egy-egy kis "farkinca", illetőleg ettől nagyobb a többségük, ekkora korukban még meglehetősen vékonyak.
Köszönöm a válaszokat továbbra is! :) A hernyókeresőn meglepődtem, nem tudtam hogy ilyen is van! :D
Tovább kerestem a tippjeitek alapján és ezt találtam:
[link] erre a hernyóra hasonlít nagyon, ezek szerint egy ezüstgammás aranybagoly lepke hernyóját találtam meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!