A darazsakat mért írtják mikor láttam, hogy hernyót is eszik?
Igen, hernyót, érett gyümölcsöt, húst és embert.. legalább is megkóstolja, sőt ha csapatostól kóstolgat, akkor már nagyon nem fog tetszeni. Nem hiszem, hogy bárki örülne neki, ha a lakása környékén építi a fészkét és ott zümmögnek döngenek a lakásban, ahol tartózkodunk, miközben bármelyik pillanatban lehet a támadásukra számítani.
Sőt egy darázsfészek több rovart pusztít el, mint egy madárfészek.
De ez nem a házi darázsra, hanem a többi fürkész és egyéb darázsfajra igaz. A házi darázs és lódarázs veszélyes. A többi darázsfajjal nem is találkozol.
Volt már néhány eset amiről hallottam, hogy megtámadtak embert a darazsak. Pl egy ismerős lány vitte a kutyát sétálni és megtámadta egy raj. Végül ellátták és az apja elment megnézni, hol volt a támadás és óvatosan kereste, hogy vannak a darazsak, de már jöttek is és alig tudott elfutni előlük, talán őt is érte csípés.
Lehet, hogy véletlenül létek arra a részre, de nem csinált egyikük sem semmi olyant tudatosan, ami kiváltotta a támadást.
Volt olyan eset, ahol a vidéki ház falába költöztek be darazsak és átrágták a plafont és onnan támadták meg a lakásban nyugodtan otthon pihenőket.
Itt vannak ilyen történetek és ezért irtják őket, főleg ha a lakó környezetben találjuk meg őket.
Olyant is hallottam, hogy kerékpárost támadtak meg darazsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!