Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A darazsakat mért írtják...

A darazsakat mért írtják mikor láttam, hogy hernyót is eszik?

Figyelt kérdés
2015. szept. 2. 18:06
 1/9 anonim válasza:
63%
Ja, esznek hernyót, csak éppen a méheket is halomra ölik. A méh pedig az egyik leghasznosabb rovarfaj.
2015. szept. 2. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Inkább holnap egy lepke, mint ma egy darázs.
2015. szept. 2. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Legfőképpen azért, mert a csípésük az emberre nagyon veszélyes.
2015. szept. 3. 10:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit te láttál, kérdező, az valószínűleg egy fürkészdarázs volt a néhány száz fajból.
2015. szept. 3. 18:57
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Igen, hernyót, érett gyümölcsöt, húst és embert.. legalább is megkóstolja, sőt ha csapatostól kóstolgat, akkor már nagyon nem fog tetszeni. Nem hiszem, hogy bárki örülne neki, ha a lakása környékén építi a fészkét és ott zümmögnek döngenek a lakásban, ahol tartózkodunk, miközben bármelyik pillanatban lehet a támadásukra számítani.

[link]

[link]

2015. szept. 4. 15:55
 6/9 Xebulon ***** válasza:
53%

Sőt egy darázsfészek több rovart pusztít el, mint egy madárfészek.

De ez nem a házi darázsra, hanem a többi fürkész és egyéb darázsfajra igaz. A házi darázs és lódarázs veszélyes. A többi darázsfajjal nem is találkozol.

2015. szept. 7. 06:23
 7/9 anonim ***** válasza:
A "darázs" szó alatt a legtöbben azt az állatot értjük, amelyik fájdalmas csípéseket okoz nekünk. persze igaz, más darazsak is léteznek, de azt általában nem szoktuk célzottan irtani. Sőt sokan még a vadméh és darázs támadást is keverik, csak azt nézik, hogy repül zümmögve támad és csíp szúr, rémisztő és fájdalmas valamiképp.
2015. szept. 7. 16:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Én szöllő szüret közben láttam,hogy eszik a mézédes szőllőt.Nem bántottak senkit.Egy biológia tanárom mondta.:"semmilyen állat nem bántja az embert,ha az ember nem bántja.
2015. szept. 7. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
53%

Volt már néhány eset amiről hallottam, hogy megtámadtak embert a darazsak. Pl egy ismerős lány vitte a kutyát sétálni és megtámadta egy raj. Végül ellátták és az apja elment megnézni, hol volt a támadás és óvatosan kereste, hogy vannak a darazsak, de már jöttek is és alig tudott elfutni előlük, talán őt is érte csípés.

Lehet, hogy véletlenül létek arra a részre, de nem csinált egyikük sem semmi olyant tudatosan, ami kiváltotta a támadást.

Volt olyan eset, ahol a vidéki ház falába költöztek be darazsak és átrágták a plafont és onnan támadták meg a lakásban nyugodtan otthon pihenőket.

[link]

[link]

Itt vannak ilyen történetek és ezért irtják őket, főleg ha a lakó környezetben találjuk meg őket.

Olyant is hallottam, hogy kerékpárost támadtak meg darazsak.

[link]

2015. szept. 8. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!