A parfüm elriasztja a szúnyogokat?
Sziasztok :)
Lakásban vagyok, iszonyú meleg van, kénytelen vagyok meztelenül aludni, ha nem akarok megsülni. Van ugyan szúnyogháló az ablakon, de kilyukadt, és beszabadult egy egész hordányi szúnyog. Két választási lehetőségem van: ropogósra sülök vagy élve megesznek a szúnyogok.
Leindultam szúnyogriasztóért a fürdőszobába, ahol aztán rájöttem, hogy nincs is itthon szúnyogriasztó. Karácsonykor viszont kaptam egy iszonyat büdös parfümöt. (ha jól érzem, akkor vaníliás vagy valami hasonló - bár elég rossz a szaglásom)
Elriasztja az erős parfüm a szúnyogokat? Gond nélkül elvállalom a szagát (nem illat, szag) ha tényleg beválik. (lécci gyors válaszokat, percenként 5 csípést kapok, de nem merem használni még a parfümöt, tényleg gyilkos szaga van)
Nem igazán...
Citrom van otthon?
Vagy füstölő?
Az szopcsöcs :/
Valami erős fűszernövény?
Nem, inkább csak vonzza őket :)
Sajna :(
Az illóolajok risztják el. Az eukaliptusz és a citromfű is. A gyógyszertári a legolcsóbb. Lehet cseppentős kupakkal is kérni.
Az eukaliptuszt érdemes éjjelre hazsnálni a kinyitott nyílászáró közelében, vagy/és az ágyneműre csepegtetve, amibe belefekszel. Mert az eukaliptusz elálmosít, a citromfű viszont felélénkít, és akkor nem tudsz elaludni esetleg.
De a bőrödre is kenhetsz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!