Bolhák az ágyban?
Figyelt kérdés
Pár nappal ezelőtt összecsípett valami, mondom hátha bolha, leszedem az ágyneműt. Hát ott ugrált vígan a matracon! Megöltem, és még 3at találtam tegnap a lakásban, mindegyiknek kampec. Minden bútort elmozgattam, olyan helyeken is kitakarítottam, portalanítottam, ahol tavaly óta nem volt. Ágyneműket kimostam 60 fokon. Matracot is kiszedtem, kigőzöltem, majd vissza. Ma reggelre újabb csípések jelentek meg rajtam. :( Mit lehetne még csinálni?2015. jún. 9. 14:07
1/5 anonim válasza:
Ha van házi állatod /kutya,macska,nyúl/ akkor őket is kezeld,illetve a helyüket is alaposan.
Neostomosan oldatot vegyél állatpatikába azt fel kell hígítani és be kell permetezni a lakást,illetve asszem 2-3 naponta ismételni,közben pedig sűrűn takarítani.
2/5 anonim válasza:
Bolhák annyira el tudnak szaporodni, hogy otthoni írtás sokszor már nem elég, az egész lakást, padlózatot, szőnyeget permetezni kell. Egy bolha naponta több petét lerak, ha már régebben ott vannak, akkor több száz is lehet. Esetleg vehetsz te is bolhaírtószert, (Protect, Bio Kill, stb) de elég sok kell belőle, hogy mindenre elég legyen, így nem biztos, hogy megéri házilag írtani.
3/5 A kérdező kommentje:
Ó jaj, ez kicsit problémás lesz, mert külföldön élek. :( Majd küldetek otthonról, addig meg mindennap takarítok... vagy megnézem a hatóanyagaikat és megpróbálok itt hasonló szert keresni. Macska volt egyébként múlt hétig, lehet, hogy ő hagyta itt a bolhákat búcsúajándékként. Amíg itt volt és belőle lakmározhattak nem mentek az emberre.
Esetleg valami gyorssegély-féle házi praktikát tudnátok?
2015. jún. 9. 14:23
4/5 anonim válasza:
Szerintem eddig mindent jól csináltál, csak egyszer sajnos nem elég. Naponta ismételd meg a takarítást a bolhák számától függően 3-6 alkalommal és egyre kevesebb lesz. Legfeljebb még annyi jótanács, hogy porszívózás után dobd ki a porzsákot a kukába, mert onnan is visszamászhatnak...
5/5 A kérdező kommentje:
Okés, ma is megcsináltam mindent. Erre este a kezemen kellett lecsapnom egy szemtelen egyedet. :D Nem porzsákos, hanem tartályos a porszívó, direkt kiviszem az udvari kukához és oda szórom ki.
2015. jún. 9. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!