🐜 Ez mi? és miért jelenik meg a semmiből? (Képpel) 🐜
nem sokat írtak róla wikipediáról, de legalább jó tudni, hogy végül is tényleg ártalmatlan :)
egyébként mennyire érdekes, hogy egy ennyire haszontalan lény, 1 évig képes élelem nélkül élni és a sérült testrészeit regenerálja, lehet, hogy az emberek okosak, gondolkodó lények, de lehetne valami apró ötvözet .) remélem egyszer az emberek is képesek lesznek ilyesmikre .)
Szia ennek köze nincs az ezüstös pikkelykéhez.Keress rá képekre a neten meglátod te is..
ez vmi undorító százlábú.Nálunk a csatornából jöttek fel néha. Néha a csempén pihengéltek de a wc ben is találkoztunk már. akkor egy flakon rovarirtó robbantás jön.annyira irtózok ezektől.
Ha valaki tudja mi ez én is kíváncsian várom..
A légyölő pókszázlábú (Scutigera coleoptrata) eredetileg a mediterrán régióból származik, ettől északabbra, így nálunk is csak a lakásokban képes átvészelni a telet. Éjszakai ragadozó, így főleg az esti lámpafelkapcsolások alkalmával láthatjuk a plafonon cikázni, ahol a lakásban élő ízeltlábúakra vadászik. A véletlen emberi terjesztésnek a következtében ma már más kontinenseken is megtalálható a faj, így például Észak-Amerikában, Afrikában és Ázsiában is. A pókszázlábúak rendjére jellemzően 15 pár igencsak megnyúlt lába van, illetve a többi százlábútól eltérően nem pontszemei vannak, hanem mozaikkép alkotására alkalmas összetett szemekkel rendelkezik. Harapása fájdalmas és a méhcsípéshez hasonló tüneteket okozhat. Látványosan gyors mozgású állat, akár 25 cm/s sebességgel is képes futni a falon. Élettartama közel 7 év is lehet. Trópusi rokonai egyébként akár 26 cm hosszúra is megnőhetnek, és lábfesztávolságuk elérheti a 30 cm-t is.
Jó oldalt néztetek csak rossz szöveget. de végre én is tudom mi ez az undormány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!