Mi történik a kersztes pókokkal? Most furcsán viselkednek.
Figyelt kérdés
Szóval épp budaörsi haveromat látogattam meg, de valami furcsát láttam. Sokszor megyek oda, de se ott se nálam semmi ilyen nem szokott előfordulni. Ugyanazon az utcában most egy nap alatt annyi óriási kereszted pók fonta be az utcákat fényes nappal, amennyit még északa sem látbaz ember. Egymás hegyén hátán üldögélnek a fél dió méretű pokok a hatalmas hálóikba. A járdán nem tudtam menni, mert azt is befonták. Szaporodnak? Vagya miért van ez?2014. okt. 10. 13:19
1/2 anonim válasza:
Csak tippelek: Az állatok megérzik a tél közeledtét, viszont most hirtelen nagyon jó idő lett a hosszú hidegfront után és eléggé elszaporodtak a legyek, egyéb rovarok. Ilyenkorra már általában a kereszteshátúak kezdenek visszahúzódni, de most úgy tűnik próbálják kihasználni az utolsó rúgásokat.
Szúnyogok is nagyon elszaporodtak, ebben az időszakban már nem szokott ennyi szúnyog lenni. Rengeteg van, viszont nagyon le vannak lassulva. Röptében félkézzel két ujjal elbírom kapni. Ugyanez igaz a legyekre is.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Remélem elmúlik az invázió. Most egy kissebb pókocskát csaptam le a kezemen :S
2014. okt. 10. 13:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!