Dió nagyságú fémzöld izé - mi az?
Biztos hogy vmi bogár, de csak elzúgott a kert fölött, nem tudtam jobban megnézni.
WTF?
rózsabogár max mogyoró-méretű, tehát az nem.
A zöld cserebogár ("fináncbogár") még kisebb mint a rózsabogár (előbbi max. 2 cm, utóbbi max 2,5 cm).
Amiről szó van annak a mérete 4-5 cm átmérő.
Ténylegesen "dió mérető", azaz nem vmi nyújtott izé, hanem mint egy mutáns légy vagy cserebogár.
Csak giganagy.
Hidd el!
Én tegnap a szőlőben lebólintottam!
Ez a BOGÁR a vétkes!
Azt hittem lódarázs és megtámad, pedig csak egy tehetetlen "repülő hordó"..
egyébként hogyan lehet valaki 92%-os?
-ez már nem normális-
Tekintettel a "dió nagyságra", az Anomala-fajokat (fináncbogarak, zöld cserebogár, stb.) egyelőre félretenném a kb. 2 centis méretükkel.
Én még mindig a rózsabogarakat/virágbogarakat tartom a legesélyesebbnek, a Protaetia-fajok elég szép méreteket el tudnak érni. Mondjuk 5 centit ők sem (legalábbis a hazaiak), de a 3-3.5 centit már megközelíthetik, ami repülés közben tűnhet nagyobbnak.
Talán még valamilyen nagyobb ganéjtúróféle jöhet szóba, amire esetleg úgy esett a fény, hogy zöldesnek tűnt.
Jelenleg ennyi jut eszembe, de keresgélek tovább.
Ui.: sosem tartottam magam normálisnak, az olyan unalmas.
Különben egyszerű a képlet: kevés, de "hasznos" válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!