Élvefogtam egy klasszikus panelcsótányt. A barna verziót. Szeretném egy terráriumban tartani. Hogyan kell ezeket?
Kell neki némi levegő, és a terráriumnak legalább egy része fedett kell legyen (imádják a sötétet, a fény frusztrálja).
Az árnyékolás megoldható egy darab papírlappal is ha hirtelen nincs más.
Etetni sem árt (zsír, cukor, vagy bármi szerves ami van), és vizet is be kéne rakni, mert nem tudom arra menniyre igényes (nyilván nem iszik látványosat, de legyen bent pár csöpp).
Érdekes kérdés :D
Egy kis infó csótánytartáshoz:
Szerintem egyelőre egy sima doboz is megteszi csótánylaknak, ilyen szép műanyag:
Vagy veszel ilyet, bár ezek drágák és nem tudom, mekkora a csótány, de valszeg kiférne a réseken...
De vehetsz neki a vaterán vagy kisállat boltban akváriumot és sűrű dróthálóval lefedheted.
Van már neve?
Hívhatnád Fura cipő Úrnak, Vendelinnek vagy Angelikának :D
Hát te aztán nem unatkozhatsz :D
Nem tudom milyen érdekes dolog fog kiderülni számodra a megfigyelés alatt. Egyébként mire számítasz? (komolyan érdekel)
Szerezz majd neki egy nagyobb befőttesüveget/terráriumot. "Éheztetése" után valami kaja+víz. Nem hiszem hogy nagyobb igényei lennének, bár ezt biztos tudod ha már volt ilyen 'megfigyelted' :)
A vazelint már lecsekkoltam. valamit nem jól csinálhattam, mert kimászott rajta, bár elég sokáig kerülgette, de lehet, hogy nem volt elég sima és széles a felszíne.
A fényből milyen spektrumra lehet a legallergiásabb? Az UV fény irritálná valójában? A napfénytől tényleg irtózik, de a led az még nem volt teljesen meggyőző, mintha nem érezné azt a spektrumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!