Segítség! A hernyó elpusztult és kis csúszómászók jöttek ki belőle. Mi ez? Normális?
szia!
Vannak olyan fürkészdarazsak, amik élő állatokba rakják a petéiket. Olyan helyre, hogy a gazdaállat ne pusztuljon el addig, amíg a kicsik belőle táplálkoznak. Amikor kifejlődtek a lárvák, kirágják magukat a gazdatestből, és az állat elpusztul.
Ajánlom David Attenborough természetfilmjeit, azokból sok ilyesmit megtanulhatsz, és tájékozottabb leszel! Én is azokból tanultam a legtöbb dolgot!
Valóban, fürkészdarazsak vagy fürkészlegyek petéztek bele. A normális helyett inkább úgy mondanám, természetes.
Én is most szívtam meg ezt, egy begyűjtött petékből legyek keltek ki a hernyók helyett.
Ha a kérdésed arra irányult, lepke már nem lesz belőle.
Ugyanez előfordulhat minden stádiumban, bár petéből és bábból rendszerint már a kifejlett légy/darázs bújik elő, és nem a lárvák, ahogy a hernyók esetében gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!