Acanthoscurria geniculata, vélemény?
Sziasztok!
Ilyen pókot szeretnék, de nem igazán tudom, milyen. Mármint.. Békés, vagy inkább agresszív? Lehet kézbevenni, vagy csíp? Mekkorára nő? Kérlek, mindenfélét írjatok róla! :) Előre is köszönöm!
Ha valóban fogdosni akarod akkor nem jó választás, tényleg nagyon bolond.
De nekem (ha nem is első) ez volt a második pókom.
Én pontosan azért vettem már másodiknak mert agresszív, mozgékonyabb, jobban kellett vele vigyázni és mert nagyon tetszett és tetszik még mindig. Persze én nem akartam kivenni a helyéről és nem is volt vele soha semmi bajom.
Békésebbek a Brachypelmák, Grammostolák ezek tipikus kezdő pókok. De ezek sem szeretik ha fogdossák őket.
Akármelyik pókot veszed ha nem értesz hozzá akkor előbb-utóbb mindegyik megfog marni az is ami amúgy békésebbnek mondható, szóval ne akard kézbe venni ne azért vedd, hogy menő legyél mert megmersz fogni egy nagy pókot.
Tartsd a szépségükért vagy mert különlegesek, nem tudom miért jó ez, én még soha nem éreztem késztetést arra hogy csak úgy játszadozzak velük, neki se jó és különösebben nekem se, akkor minek stresszeljem őket.
Ha eldöntötted, hogy őt szeretnéd, akkor hajrá, sok sikert kívánok a póktartáshoz!
Az agressziója ellenére vannak olyan tulajdonságai, amik miatt jó, ha vele kezded.
Jól eszik. Amit belapátolsz neki, azt betúrja.
Nem kényes. Nem árt meg neki egy kis hő vagy páratartalom ingadozás, ami más pókokat már megvisel.
Gyorsan nő, és nagyra.
Nincs egész nap a bujkálóban, előjön, mászkál, szóval nem egy "unalmas" pók. (kezdőként elveheti az ember kedvét, ha hetente egyszer látja a pókját 1 percre)
És továbbra is szép :)
Amivel vigyázz, hogy csak csipesszel nyúlj be hozzá, azzal se a közelében matass, mert ha beindul, 2 mp alatt rajtad lesz :) De majd kiismered a természetét úgyis idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!