Milyen rovar lehet ez reggelente a fürdőszobámban? (Kép)
Sziasztok!
Pár hete szinte minden reggel mikor felkelek, ahogy belépek a fürdőszobába, a földön mindig futkozik valamilyen rovar.
Ez lenne az. Elég kicsi, viszont nagyon gyors, alig bírom eltaposni. De hiába tiprom el, másnapra megint van egy példány. És csak a fürdő és a wc ahol előjön, sehol máshol. A lakás tiszta, rendszeres a takarítás, még erre sem foghatom.
Van, h egy hétig egyet sem látok, de van, mint pl ma, h 3 is rohangált. És mindig csak a padlón.
Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm!
Ezüstös pikkelyke (esetleg ezüstös ősrovar).
Teljesen biztos, hogy az igen gyakori, szinte minden háznál megtalálható.
A vizes helyiségeket jobban kedveli, gyakran látni fürdőkádban, vagy akár ha felemelsz egy vödröt, vagy nedvesebb ruhát a földről, akkor az alatt.
Teljesen ártalmatlan lény, nálunk is van. Ha párás, nedves a lakás, akkor gyakrabban találkozni vele. Nem tud csípni, nem okoz betegséget. Elvileg tapéta egyes részeit vagy a könyvek ragasztását és lapjait is eszi, de én még sosem vettem észre, hogy szétesnének a könyveim, pedig nálunk évek óta vannak még a hálószobában is olykor.
Kiirtani igen nehéz, Boltban kapható szerekre ne is költs, talán a hivatásos irtók tudnak csökkenteni az enyhe fertőzöttségen, de végleg eltüntetni szinte lehetetlen (legalábbis azt olvastam róla).
Viszont tényleg semmi bajt nem okoz, tehát próbáljátok szárazabban tartani a helyiséget, sokat szellőztetni, esetleg párátlanító készüléket is betenni, és persze nem a földön hagyni pl. a koszos vagy a vizes ruhát, mindent ésszerűen pakolni, hogy szellős legyen a padló körüli rész, pl. legyen egy kevés hely a polcok, szekrények és a padló között is.
Ezüstös pikkelyke. Tiszta lakásokban is megjelenik, inkább vizes helyiségekben, fürdőszobában és konyhában.
Nem fontos kiirtanod, mert ártalmatlan. Ez a faj 300 millió éves, örülj, hogy házi Jurassic parkod van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!