Mennyiért lehet eladni egy orszarvú bogarat?
2013. dec. 2. 14:02
1/10 anonim válasza:
Lehet rosszul tudom, de mintha védett lenne...
2/10 A kérdező kommentje:
akkor nem lehet eladni?
2013. dec. 2. 14:12
3/10 anonim válasza:
"Bár a Természetvédelmi Világszövetség veszélyeztetett fajokat összegyűjtő Vörös Listáján nem szerepel, élőhelye folyamatos pusztítása miatt visszaszorulóban van élőhelye nagy részén. Magyarországon védett, eszmei értékét 50 000 forintban szabták meg." Wikipédiából idéztem, szerintem ne nagyon hangoztasd, hogy van ilyen bogarad...
4/10 anonim válasza:
Az orrszarvúbogár (Orycites nasicornis) védett, a törvény szerint nem szabad vele kereskedni, eszed ágába se jusson ilyen gondolat, DE van pár trópusi szarvasbogárfaj(pl.Xylotrupes gideon sumatrensis), melyek terráriumban tarthatók. Nézz körül itt: [link]
5/10 Mátranováki Fényevő válasza:
Védett, így tartani sem lehetne, nemhogy eladni. Ennek ellenére megpróbálhatod, de ha lebuksz, a pénzbírság bőven többe lesz, mint ami befolyna a jószág(ok)ból.
6/10 anonim válasza:
Védett, elpusztításáért 50000FT a bírság.
7/10 bamboochatheone válasza:
Emberek! Annak a bogárnak már mindegy.
Idézet a kérdésből: "kiskoromba találtam egy fatelepen már el volt pusztulva"
8/10 anonim válasza:
szerintem tartsd meg:D nekem is van 3 is amiket úgyszintén elpusztulva találtam még általános iskolában, a legjobb barátommal:) szerintem nagyon szép emlék:)
9/10 Platypus válasza:
Tény, hogy a bogárnak mindegy, de sehogyan sem különböztethető meg azoktól a bogaraktól, amik nem természetes halállal haltak. Ha valaki megöl egy bogarat csak hogy legyen neki a gyűjteményébe, simán rámondhatja, hogy döglötten találta az erdőben. Ezért a törvény minden esetben tiltja a tetem birtoklását. Az egyetlen kivétel, hogy ha hivatalos papírokkal tudod igazolni a származását.
Más kérdés, hogy ha nem reklámozod, akkor nem fognak nálad házkutatást tartani a bogár után.
10/10 gungasam válasza:
Akármennyit is adnak érte , nem adnak annyit amennyit Neked megér! Tedd el valami átlátszós dobozkába, szakszerűen rögzítve. Ha eddig tartogattad már kegytárgy lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!