Fáj a Madárpók csípés?
Úgy néz ki lesz egy madárpókom nevét még nem tudom úgy mond meglepetés lesz..Hím elvileg és eléggé harapós ha jól tudom de csak ha szívatják (minden pók ezt csinálja szerintem)
Mondták hogy kesztyűvel foghatom meg csak a szőre miatt. Azon keresztül át tud harapni egy felnőtt példány? egy olyan mosogatós gumikesztyű (sárga boltba 300ft)
Igen, simán átharap az ilyen kesztyűn. Biztos, hogy hím? Mert ha tényleg az, akkor lassan keresgélhetsz is másik pókot magadnak, ugyanis a hímek ivarérés után (kevés kivételtől eltekintve) elvesztik a színüket, beszüntetik a táplálkozást, nem foglalkoznak semmivel, egyetlen céljuk a párzás és általában nem is élnek 1 évnél tovább. Ezzel ellentétben nekem az egyik nőstény pókom már 9 éve velem van.
a madárpókot egyébként egyszerűen nem kell fogdosni, nagyon nem arra való. Ha eléggé harapós fajt kapsz, pláne. A legnyugodtabb fajok fogdosását sem ajánlanám ilyen kezdőknek, mert bármi megeshet.
Engem szerencsére még sosem csípett meg, de fáj. Nagyon fáj. Képzelj el egy méhszúrást egy 2cm-es fullánkból sokszoros méregmennyiséggel. Azt mondják a madárpókcsípés egy kutyát simán megöl, gyermekekre, betegekre, idősekre szintén nagyon veszélyes.
Az oldal közeper táján van Ambush leírása egy csípésről, olvasd el. Amúgy meg nézd végig a topikot a témával kapcsolatban. Meg úgy általában az arachnida oldalt a pókokkkal, póktartással. Ha bármi kérdésed van, ott segítenek.
Attól függ milyen pók..
Egyébként csak kálciumot kell szedned ha megcsíp :)
éget egy picit ... amúgy nem fáj jobban mint egy darázscsípés :D
A tarantulák marását általában a darázscsípéshez szokták hasonlítani. Vannak pók fajok amik nem veszélyesek az emberre pl.: Lasiodora Parahybana (Brazíliai Óriás Madárpók), de vannak olyanok is amik igen. Azt ajánlom, hogy ne fogdosd a pókot, de ha mégis akkor óvatosan, lassan alulról emeld meg és ha ellenkezik akkor hagyd. Egyébként türelemmel kézhez szoktatható.
A hímek nem élnek sokáig és nem is olyan nagyok mint a nőstények, ajánlott inkább egy olyat beszerezni.
Ja és a gumikesztyűn simán átharap.
Még egy fontos dolog:
Kis korában hagyd, hogy rámásszon a tenyeredre és így idővel megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!