Ti milyen rovarírtót használtok a katicabogarak ellen?
De ezek nem hétpettyes katicák.
Ezeknek ilyen narancssárgás színük van és nem pöttyök vannak rajta hanem foltok.
Ha úgy véli, harlekinkaticát talált, és szeretne segíteni az állomány nyomon követésében, az alábbiakat teheti:
Látogasson el a Harlekin Program honlapjára, és bizonyosodjon meg róla, hogy valóban harlekinkaticát talált. A monitorozást végző ökológusok azt kérik, hogy ha biztos benne, pusztítsa el, ha nem, kérjen segítséget a határozáshoz a harlekin@coleoptera.hu e-mail címen.
Akár elpusztította, akár nem, mindig küldjön képet a fent megadott e-mail címre a lelőhellyel (lehetőleg minél pontosabban, lehet cím, GPS-koordináta vagy akár leírás is), dátummal és a megtaláló személy nevével. Lehetőség van a példány postai elküldésére is, ebben az esetben helyezzék azt egy kis dobozba, mellékeljék a gyűjtési adatokat, és küldjék el a Domberdő Egyesület címére (8900 Zalaegerszeg, Zrínyi u. 31.). Kép vagy elrakott példány nélkül a lelőhelyet nem tudják felvinni az adatbázisba.
Ha nem biztos a meghatározásban, inkább ne bántsa az állatot, de lehetőség szerint ugyanúgy küldjön róla fotót és a lelőhely adatait a fenti e-mail címre.
Semmilyet. Egyszerűen annyi van (és a net szerint annyira nem használ rá semmi vegyszer), hogy összeporszívózom őket, beleborítom egy zacskóba és összetaposom. Jobb ötletem nincs.
Az a baj, hogy a tiikus 7 pettyest nem szeretném bántani, de már annyira sok van belőlük és annyira agresszívak ezek a dögök, hogy nem tudom kiválogatni őket csak szívom...
Ha valakinek van valami jobb ötlete én is várom, mert 5 percre sem tudom már kinyitni az ablakot, azonnal ellepnek. Eszméletlenül idegesítő ez a szélmalom harc, brutális, hogy mennyi van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!