Mi történhetett a pókommal?
Van (többek közt) egy "házipókom" pár napja. Ma láttam, hogy össze van kuporodva, ha hozzá nyúlok, orra esik, felborul. Olyan, mint egy részeg... Oldalra szalad, megáll, visszaszédölög, inog egy kicsit. :/ Elég szarul néz ki. Ugye a madárpókok nem kapják el ezt? (A kispókot ma este engedem el.)
17/L
Valószínűtlen, hogy a madárpókok elkapják, rengeteg baja lehetett a kispóknak, még ha épp betegség is, nyilván teljesen más faj és család a pókszabásúakon belül (ha házilag befogott magyar pókfajról van szó) és nyilván nem is együtt tartottad őket.
Etetni lehet lisztkukaccal (akár félbevágva) is, pár vedléses pici madárpókoknak is azt adtam anno. De pókfajtól függ mik az igényei, mire érzékenyebb.
Most olvastam hogy jellemző rájuk a gyors, remegő mozgás, ha veszélyben érzik magukat, lehet, hogy csak megijedt tőled, ezért a fura viselkedés. Hálót szőnek és abba akadt rovarokat esznek, szóval nem biztos hogy simán a talajról elfogadja az élelmet.
Szabadon eresztve ha talál jó búvóhelyet ahol szőhet hálót és találhat élelmet, talán rendbe fog jönni. :)
Tudom, hogy nem válasz a kérdésedre, (csak hogy ne menjen el a kedved házipókoktól).
Egyszer miközben etettem a kicsi madárpókokat (lisztkukaccal) megláttam egy az ablakban közlekedő kis ugrópókot. Nagyon méregetett, aranyos volt. Ezután etetésnél mindig az ablakba tettem a lisztkukac másik felét amit nem ettek meg a pókjaim, és mindig el is tűnt.
De nem nagyon hittem hogy megtalálja vagy ha megtalálja akkor el kezdi enni, egy fél lisztkukac is 2x akkora mint egy ugrópók, de azért mindig odatettem.
Egy nap pedig rajtakaptam, hogy bizony ő eszi meg amit én az ablakba teszek, hihetetlen volt.
Hónapokig lakott az ablakomban, majd kis pókokat is hozott, de ők már szétszéledtek, anyuka pedig gondolom meghalt, vagy csak megunta az egyhangú étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!