Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Ez csótány? Remélem nem.

Ez csótány? Remélem nem.

Figyelt kérdés
[link]
2013. jún. 24. 16:16
 1/10 anonim válasza:
Nem hiszem hogy az lenne.
2013. jún. 24. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Sajna ez az! Nézd meg a Google képeken, teljesen olyan.

Sürgősen hívjatok géezőket, mert nagyon hamar elszaporodnak.

2013. jún. 24. 16:23
 3/10 anonim válasza:
Akkor tévedtem, elnézést! :/
2013. jún. 24. 16:27
 4/10 anonim ***** válasza:
Nagyon gyorsan fut ugye?
2013. jún. 24. 16:28
 5/10 anonim ***** válasza:
badki nalunk ejszaka meg repulnek is a rohadekok
2013. jún. 24. 16:39
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem futott és nappal találtam. Köztudott a csótányok éjszaka bújnak elő inkább. Hülyeségeket ne írjatok légy szíves, csak az írjon akinek sejtése van.

Azt hiszem erdei csótány (Ectobius).

2013. jún. 24. 16:43
 7/10 sadam87 ***** válasza:

Ha nappal láttad, az tényleg azt valószínűsíti, hogy valamilyen erdei csótány volt.

Azt meg tudod mondani kb. mekkora volt? (Az erdei csótányok 1 cm körüliek.) És mikor és hol, hogyan találtad? (Néha a többi csótányfajt is meg lehet nappal találni, pláne, ha sötét helységben nyitsz rájuk.)

2013. jún. 24. 17:17
 8/10 A kérdező kommentje:
A teraszon a bejárati ajtón volt. Kb. 12 mm. hosszú + a hosszú csápja.
2013. jún. 24. 17:40
 9/10 A kérdező kommentje:

Egyébként erdő mellett lakunk, kertes házban. És mikor meglátott nem futott el gyorsan mint a konyhai csótány, csak ott állt az ajtón. :)

Remélem, hogy csak erdei csótány.

2013. jún. 24. 17:41
 10/10 sadam87 ***** válasza:

Akkor szerintem tényleg valamilyen erdei csótány lesz. Mivel jól fejlett szárnyai vannak, biztos kifejlett egyed, és az "antropogén" csótányok közül ebben a méretkategóriában egyedül a német csótány jöhet számításba (amennyire én tudom) ebben a méretkategóriában, viszont az máshogy néz ki. (Sokkal világosabb, torán két sötét sávval.)

És pláne ha nappal kint találtad, akkor szerintem biztos valamelyik erdei csótányfajba tartozik.

2013. jún. 24. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!