Sajna ez az! Nézd meg a Google képeken, teljesen olyan.
Sürgősen hívjatok géezőket, mert nagyon hamar elszaporodnak.
Nem futott és nappal találtam. Köztudott a csótányok éjszaka bújnak elő inkább. Hülyeségeket ne írjatok légy szíves, csak az írjon akinek sejtése van.
Azt hiszem erdei csótány (Ectobius).
Ha nappal láttad, az tényleg azt valószínűsíti, hogy valamilyen erdei csótány volt.
Azt meg tudod mondani kb. mekkora volt? (Az erdei csótányok 1 cm körüliek.) És mikor és hol, hogyan találtad? (Néha a többi csótányfajt is meg lehet nappal találni, pláne, ha sötét helységben nyitsz rájuk.)
Egyébként erdő mellett lakunk, kertes házban. És mikor meglátott nem futott el gyorsan mint a konyhai csótány, csak ott állt az ajtón. :)
Remélem, hogy csak erdei csótány.
Akkor szerintem tényleg valamilyen erdei csótány lesz. Mivel jól fejlett szárnyai vannak, biztos kifejlett egyed, és az "antropogén" csótányok közül ebben a méretkategóriában egyedül a német csótány jöhet számításba (amennyire én tudom) ebben a méretkategóriában, viszont az máshogy néz ki. (Sokkal világosabb, torán két sötét sávval.)
És pláne ha nappal kint találtad, akkor szerintem biztos valamelyik erdei csótányfajba tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!