A zsongáriai cselőpók marása mit okoz?
"a második legerősebb mérgű pók magyarországon, de emberre nem veszélyes. mármint nem a mérge, hanem azért nem mert nem harap meg. csak zsákmányállatra használja a csáprágóit, amivel átszúrja a kitinjüket is és a mérgét eméész lágy belső részét az áldozatnak.
én egyszer kézbefogtam az egyik lábánál fogva és igen harcias volt. belém is harapott, retkesül fájt, mintha egy erős nagy körmű ember a bőrödbe csípne tiszta erőből.a mérgét szerencsére nem tapasztaltam mert nem tudta átszúrni a bőrömet, hiába harapott nagyon erősen"
"a második legerősebb mérgű pók magyarországon, de emberre nem veszélyes.
ha ez a másodi akkor melyik az első?
A legerősebb mérgű hazai pók a mérges dajkapók (Cheiracanthium punctorium):
Amennyire én tudom, a szongáriai cselópók mérge nem erős, csak a harapása fájdalmas. Viszont úgy hallottam, át tudja szúrni a bőrt - bár persze nem biztos, hogy mindig sikerül neki. (Személyes tapasztalatom szerencsére nincs.)
Nem halálos a csípése! Magyarországon nincs olyan pók, aminek a mérgétől az ember belehal. Viszont hazánk legnagyobb pókja. Hazánk legmérgesebb pókja sorrend szerint: mérges dajkapók, búvár pók, szongáriai cselőpók. Földünk legnagyobb pókja a madár pók, mérge nem halálos. Földünk legmérgesebb pókja: a fekete özvegyet mondják de ez tév hit! Csak gyermekekre és szívbetegekre halálos! Én jobban tartanék az
ausztráliai tölcsérhálós póktol, a barna hegedű póktól, és a barna özvegytől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!