Tegnap amikor a barátaimmal medencéztünk, láttuk hogy egy vagy csíbor, vagy vízi poloska beleugrik a vízbe. Mit lehet ellenük tenni? Csípnek? Van valami, amivel el lehet űzni őket a medencéből?
A hátonúszó poloska tud csípni (állítólag olyan, mint a méhcsípés, de engem még sosem csípett meg). A többi vízi rovar (búvárpoloskák, botpoloska, csíkbogarak, keringőbogarak, csiborok), amennyire tudom, nem csíp. A hátonúszó poloskát viszonylag könnyű felismerni, de még ha az is van a medencében, akkor se biztos, hogy tartani kell tőle.
Ha nem túl nagy a medence, hálóval ki lehet szedni. Esetleg messzebb engedjétek el, mert ezeknek az állatoknak a többsége jól repül.
Megpróbálhatjátok a vizet vegyszerezni is, de azt nem tudom, pontosan mi és mennyire hatékony ellenük.
Egyszerű:
Hálóval ki kell fogni őket(akár szúnyoghálóval)
kicsapni a földre és összetaposni.
Ha nem használjátok a medencét takarjátok le és akkor nem megy bele,akár egy jó nagy szúnyoghaló is megteszi,vagy fólia.
Hali!
40 éves vagyok, kb. 12 éves koromban a patak parton játszottunk, és jó pár volt a vízben!Olyan gyerek voltam, hogy minden rovart, bogarat, kígyót, békát simán megfogtam, csíp, vagy nem csíp, meg van a trükkje mindegyiknek hogy lehet megfogni.
Viszont a poloskával nem voltam elég óvatos, megcsípett a mutató ujjamon, azt az érzést nehezen lehet elfelejteni (inkább 3 darázs mint egy poloska) a rettenetes égető fájdalom, nagyon, nagyon lassú csillapodás jellemezte, kb. jó 3/4 óra után kezdett enyhülni a fájdalom.
Egy biztos, ha most meg kellene fognom, csak is csipesz vagy háló, kézzel biztos, hogy nem érnék hozzá még egyszer.
A lényeg az hogy nem árt óvatosnak lenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!