Milyen rovar ez? Csíp?
Amikor berepült a szobámba a frász jött rám, mert azt hittem darázs. Mondjuk még most sem vagyok biztos benne hogy nem az. Nem emlékszem hogy láttam volna ilyet korábban. Mi ez? Csíp??
Készítenék még róla fotókat, de félek hogy megcsíp.
Köszi előre is!
Itt vannak fotók:
10-es:
Rátettem és bezártam, mert csak így voltam hajlandó kivinni, féltem hogy megcsíp :D
Aztán láttam hogy megnyugodott, és leszállt a pohár aljára. Gondoltam lefotózom :-)
Nem, ez mégis lószúnyog lesz. Sajnos nem tudtam minden képet megnyitni, de amiket láttam, azokon is egyértelmű, hogy két szárnya van, és a billér is kivehető valamennyire.
Némi keresés után azt is sikerült belőni melyik nembe tartozhat (Ctenophora - fésűsszúnyogok):
(a 6. oldalon van kép róla)
(sajna nem tudok németül, de a kép is elég beszédes)
És nemét tekintve pedig hím. Sok rovarfajnál jellemző, hogy a hímeknek sokkal nagyobb fésűs csápjuk van, mert ezzel tudják kiszagolni a nőstények feromonjait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!