Hová viszik a hangyák a hullálat, és mit csinálnak velük?
Figyelt kérdés
ha valahol elpusztult hangyákat látok, a többiek jönnek, és elviszik a tetemeket rövid időn belül. Hová viszik és miért? Tudja valaki ennek a jelenségnek az okát?2013. máj. 12. 20:47
2/5 anonim válasza:
ez engem is érdekel :)
nem valószínű, de lehetséges, hogy megeszik
3/5 Pupu55 válasza:
A hangyák nem eszik meg a saját bolyukba tartozó döglött egyedeket.Az udvarunkon gyakran látom hogy a hangyák egy másik már nem élő hangyát cipelnek,tekintetemmel gyakran követem őket,a válaszom pedig az hogy mivel csak pár hétig élnek és mindennap elhullik közülük néhány a temetési szertartásuk csak abból áll hogy elhullott társaikat ki viszik messze a bolytól és lerakják a társukat a földre és otthagyják de ezt persze én sem tudom biztosan de láttam.
4/5 anonim válasza:
Így van, mégpedig azért viszik messzire, amiért az emberek sem a faluban temetkeztek soha, hanem a falun kívül, a város szélén, stb. A tetemek nagy veszélyt jelentenek, mindenféle fertőzések miatt.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Egyszer kirándulni voltunk, egy piros-fehér pokróccal, ami le volt terítve a földre. Egy idő után a fehér csíkokon hangyatetemeket vettünk észre, egyre többet. Egy kis megfigyeléssel láttuk, ahogy a többi hangya hordja oda, a pokróc fehér csíkjaira.
2013. máj. 24. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!