Milyen fajba tartozik ez a cincér illetve mivel táplálkozik?
Sziasztok! Meg tudnátok mondani nekem mely fajba tartozik a képeken látható gyalogcincér? Én azt mondanám, hogy "Dorcadion lugubre", de nem vagyok 100%-ig biztos benne.
Jelenleg almát, füvet és virágokat kap. Gondolkodtam, hogy esetleg cseppentek neki vízzel elkevert mézet.
A válaszokat előre is köszönöm.
Igen szerintem is a fekete gyalogcincér lesz.
Pázsitfüveket fogyaszt. Rengeteg helyen látni mostanában (szerencsére :) )
Köszönöm a válaszokat. Valószínűleg igazatok van, tekintetbe véve, hogy a lugubre nem honos nálunk, de nem találtam hirtelen annál jobban hasonlító fajtát. Idén elég sokkal találkoztam a kertben én is. :)
Azóta megfigyeltem, hogy fogyasztják (mivel most már kettő van) az almát, a pitypangszárat illetve a betett korhadt fadarabot is. Remélem ez segít majd azoknak akik szintén érdeklődnek ezen bogarak után. Mellékeltem még néhány képet.
Jaj, de aranyos! :) Nagyon szép bogár/bogarak.
De én miért nem látok ilyeneket? Az ország északi részén is élnek szerintetek? Kertes házban lakom, nem messze az erdőtől (mondjuk már elég szegényes erdő, mert "egyesek" folyton lopkodják a fát) a külvárosban. Vannak gyümölcsfák is és szinte mindenféle növény előfordul itt, füves rész is van. (Az erdőben leginkább akácot látni, de amúgy elég vegyes.)
Vagy csak keressem őket gyakrabban? ::-)
Az idei évben láttam őket tömegesen. Összesen 9 darabot, 5 nőstényt és 4 hímet sikerült begyűjtenem belőlük, amiket később el is engedtem a kertben. Elsősorban fűvel táplálkoznak.
Készítettem róluk egy rövid wikipedia lapot is, az általam fellelt információk alapján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!