Mi lehet ez a bogár?
Na nee...
Nem tudom a képpel összehasonlítani, mert élőben olyan pici, hogy én nem láttam a részleteit. Hogy jönnek be ezek a lakásba? Kutyámon bolhairtó nyakörv, rendszeresen takarítok.
Lehetséges az, hogy csak egy jött be valahonnan, vagy irtani kell, mert ahol egy van, ott több is?
itt egy távolabbi kép
Bolha: Elsősorban passzív úton terjed. Az erősen elbolhásodott helyről a felkapaszkodott bolhát az ember viszi magával, majd a bolha leugrik, petét rak és elszaporodik. Egyik emberről a másikra alkalmanként át is ugorhat, sőt egyik helyiségből a másikba át is vándorol. Hosszabb ideig, több hónapig takarítatlan lakásban, ólban, istállóban található szerves anyagban hihetetlen mértékben elszaporodhat. A házi állatok is szerepet játszhatnak terjesztésében, főleg a macskák. A helyiségek rendszeres takarítása, a háziállatok tartózkodási helyeinek tisztán tartása a bolhalárvák fejlődését akadályozza meg.
Irtásukat permetezéssel végezzük, azonban a háziállatok bolhamentesítése sem maradhat el (bolhanyakörv stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!