Ez milyen rovar lehetett?
Figyelt kérdés
Ma pont láttam amikor egy sárga valami(pici,először azthittem hogy darázs) jött oda a kaktuszhoz, és valami volt nál, megfigyeltem.
A kaktusz földjébe elásott valamit, mi lehetett az? Milyen rovar volt :D?
2012. júl. 8. 18:04
1/2 anonim válasza:
Valószínű, hogy az is darázs volt, csak nem a gyakori, megszokott fajokból. Mi elsősorban a francia darázst gondoljuk darázsnak, pedig számtalan más darázs is van sokkal nagyobbak, de még inkább sokkal kisebbek is, ezek nem ritkán elásnak petéket, például egy rovar testébe vagy lárvájába.
2/2 anonim válasza:
Valószínűleg valamilyen útonállódarázs (pl. Közönséges útonállódarázs - Anopilus viaticus) vagy Kaparódarázs (pl. homoki hernyóölő - Ammophila sabulosa).
Az előbbiek pókokat bénítanak meg, ebbe helyezik petéiket, amiket elásnak, majd az élő, de béna pók belsejében fejlődik a lárva. (Nálam kb 2 hete ilyen állat ásott el zsákmányt szintén egy virág földjébe.)
Az utóbbiak hernyókat zsákmányolnak és hasonlóképp viselkednek, mint a fenti család tagjai, bár a kinézetük más, elég jellegzetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!