Hogyan lehet az alább említett rovar ellen védekezni?
Sziasztok!
Vidéki vagyok, Szolnok közelében, és múlt évben megjelentek nálunk olyan legyek, melyeknek sárga a háta, háromszögű a szárnya és csíp, agresszíven.
Tavaly apumat megcsípte a térdhajlatánál, és 2 hét múlva arra lett figyelmes, hogy egy nagy dudor van a helyén. 1 hétig párakötéssel kezeltük, majd szétnyílt a seb és ennek a légynek a petéje fordult ki belőle!
Ha valaki ismeri, és tudja hogy lehet ellenük védekezni, segítsen. Már az udvaron sem merünk lenni, mert azonnal támadnak.
Szerintem orvos. Ők biztos tudják a védekezési módját is, meg hogy mik.
Pláne ha ilyet képes okozni amit leírtál..:|
Léteznek ilyen legyek, de Magyarországon elvileg nem él olyan, ami megcsípné az embert és direkt beletenné a petéjét.
Gondolom csak elírtad és a lárvája mászott elő a sebből (kukacszerűség).
Sajnos odakint nem tudom mit lehet csinálni, de az ablakokra nagyon fontos a szúnyogháló és az ajtót zárni, hogy ne jusson be a lakásba.
A bögöly valóban csíp, de nem helyezi a petéit az emberbe (mint azt előttem is írták). Legalábbis eddig ilyenről még nem hallottam - én is vidéken élek, itt gyakori a csípése, de még nem fordult elő ilyesmi.
Esetleg valamiféle bagócslégy? (Bár az sem így rakja le a petéit általában...)
Ezeknek szögletesebb a szárnya:
Ugyanez magyarul (több képpel):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!