Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Létezik a szúnyogirtáshoz...

Létezik a szúnyogirtáshoz hasonló lódarázsirtás, és meg lehet sürgetni valahol?

Figyelt kérdés
Ma kirándultunk és 1 óra alatt 4 lódarázs is körberepkedett minket. Ha ilyen sokan túlélték a telet, akkor a tavalyi mennyiségnek a többszöröse is lehet idén, ezért megelőző csapást kellene mérni rájuk, de hogyan...?

2012. ápr. 28. 17:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Miért kellene kiirtani őket? Ti mentetek be az ő területükre!!!
2012. ápr. 28. 18:18
 2/16 anonim válasza:

"Ha ilyen sokan túlélték a telet, akkor a tavalyi mennyiségnek a többszöröse is lehet idén"

Ekkora hülyeséget hogy lehet leírni?

[link]

2012. ápr. 28. 18:34
 3/16 A kérdező kommentje:

1. és 2.

Ti sosem mozdultok ki a belvárosból??? Már tavaly is a szokásos mennyiség többszöröse volt, különösen ősz elején. Az almafánkat gyakorlatilag leszüretelték, nekünk nem sokat hagytak.

Ha túlságosan elszaporodnak, az mindenkire veszélyes:

http://www.youtube.com/watch?v=WR89q2C4FT4

Egyébként őzeket, vaddisznókat is szoktak irtani túlszaporulat esetén, az nem zavar? Pedig azok nem szoktak embert ölni. Vagy magyarázzam el a vadgazdálkodás lényegét?

2012. ápr. 28. 18:44
 4/16 anonim válasza:
89%

Pont te beszélsz a vadgazdálkodás lényegéről, aki szerint az őzeket, vaddisznókat irtják?

Azokat tervszerű vadgazdálkodás keretein belül EJTIK EL. Irtani a szúnyogokat szokás.

2012. ápr. 28. 19:26
 5/16 anonim ***** válasza:
granate!!!
2012. ápr. 28. 20:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Kifejezetten úgy sem tudják a darazsakat írtani és ezért a méhek is megdöglenének és annak már tudod mi a következménye. Max úgy tudják ha a fészküket megkeresik de azt meg gondolom nem te akarod fizetni. Meg az a négy darab az nem valami sok xD
2012. ápr. 29. 06:46
 7/16 A kérdező kommentje:

06:46 Most még nem sok a 4, de ha már most ennyit látunk, akkor augusztusban ezrével lesznek mindenütt.

Pár évvel ezelőtt annak a valószínűsége, hogy áprilisban lódarázzsal találkozunk, kb. 0 nulla volt.

Ez alapján már most megmondom, hogy emiatt idén őszre lesz jópár haláleset az országban. Lesz aki csípésallergia miatt, lesz akit egy egész fészek támad meg és agyoncsípik. Erről fognak szólni a hírek.

2012. ápr. 29. 07:04
 8/16 anonim ***** válasza:

A lódarazsak nagy része télen elpusztul, a megtermékenyített nőstények ha túlélik a telet, akkor azok raknak le petéket, amiből kialakul a kolónia. A száraz idő kedvez a fejlődésüknek, ezért volt tavaly valamivel több, mint általában.

Ezrével meg nem fognak lenni, emiatt kár aggódni. Alapvetően békés természetük van, de ha támadólag lép fel velük valaki, akkor persze hogy agresszívek lesznek. A fészkük nagyrészt száraz, meleg helyeken van, tehát leginkább padlásokon, korhadt fákban, erdei magasleseken, amik azért eléggé kiszámítható helynek mondhatók.

Az áprilisi találkozásnak az esélye velük szemben soha nem volt nulla. Én is láttam korábban is áprilisban már jó néhányat, néhány hete is találkoztam már a jelenlétükkel. Tömeges haláleset nem fog lenni. Tavaly volt 1 eset, amiről tudok:

[link]

Itt is csak azért történt ez a szerencsétlenség, mert pont arra a magaslesre építették a fészket, amelyre épp fel akartak menni.

A velük való találkozást túl lehet élni, ha az ember higgadt marad, arcát eltakarva mozdulatlanná dermed, hogy ne érzékeljék a mozgást.

Pánikolni teljesen felesleges, úgysem fog lenni kiemelkedő haláleset. A dohányzásba többen belehalnak, én inkább emiatt aggódnék.

Különben meg vannak olyan országok, ahol annyira ritka, hogy védetté nyilvánították.

2012. ápr. 29. 08:29
 9/16 anonim ***** válasza:
10%

Nem tudom sajnos hol lehet, de ha alá lehet írni valami petíciót én is szeretnék csatlakozni. És nem csak a lódarazsakra vonatkozóan, hanem minden darázsra. Nem normális, hogy áprilisban Budapest belvárosában a buszmegállóban darázs támad az emberre. Már tavaly nyáron is egy csomó buszon volt darázs, miért nem lehet ez ellen tenni valamit? Igaz, hogy mindig csak 1-2 db van egyszerre, de aki allergiás rá, annak tényleg kellemetlen lehet úgy utazgatni mindennap, hogy elkerülhetetlenül együtt utazik vele pár darázs napközben.

Ráadásul (ez csak az én egyéni szociális problémám) egyáltalán nem viselkedek támadóan, de mindig a hajamba akarnak szállni és nagyon-nagyon nehezen tudok megszabadulni tőlük. Hajbalzsamra jönnek, vagy mi lehet ez?

2012. ápr. 29. 23:04
 10/16 anonim ***** válasza:
Ráadásul hasznuk sincsen csak kárt okoznak, nekem sem hiányoznának, igen is írtani tűzzel vassal a darazsakat.
2012. máj. 2. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!