A fürdőben vannak ilyen pici szárnyas rovarok, mi lehet a neve?
Figyelt kérdés
Szóval már egy ideje felfedeztem, hogy 1-2 van. Nem különösebben zavart, sőt olyan kis aranyosnak tartom őket.
Szürke színűek, van egy kis csápjuk, 0,5 cm-esek kb, és repülnek. Eléggé gyorsak. Úgy vettem észre, hogy szeretnek a wc kagylóba tartózkodni. Mostanában azonban többet is felfedeztem... és nem tudom kik ők, és miért érzik a fürdőnkben jól magukat.
Nagyon érdekelne a nevük. Valaki tudna segíteni?
Köszi. :))
2012. febr. 5. 13:50
1/9 anonim válasza:
Képet nem tudnál feltölteni róluk?
Egyébként nálunk most a szárnyas hangyák költöztek a fürdőbe és ők nem olyan aranyosak!
2/9 anonim válasza:
nekem is vannak, de a paludáriumomban... megpróbáltam lefényképezni,de most nincs egy sem... szerintem egyre gondolunk... kis szürke, kerek szárnyai vannak, mint egy picike lepke... a lábai feketék... én is örülnék ha valaki meg tudná mondani micsoda...
3/9 A kérdező kommentje:
Majd megpróbálom lefényképezni.
Aha, szerintem is egyre gondolunk. :)
2012. febr. 5. 16:13
4/9 anonim válasza:
6/9 A kérdező kommentje:
Hát... úgy nézem ugyan az. :)
Így nagyba már nem olyan 'aranyosak'. Nem valamit moly lehet? :O
2012. febr. 6. 22:22
7/9 anonim válasza:
nekem aranyosak, sok kis pici lepke volt kora télen, mikor még melegebb volt, most pár nap kellett ehhez az egyhez hogy ráleljek :) párás helyet kedvelik, a csápjuk fésűs, a szárnyuk hártyás is, meg pikkelyes is... régóta keresem mik lehetnek :)
8/9 anonim válasza:
nálunk is van ugyan ilyen kis állatka és nálunk is a fürdőben és a wcben érzi jól magát.. nem tudom a nevét de én csatornalepkének hívom mert úgy vettem észre onnan jön elő:D
9/9 anonim válasza:
Előző vagyok, és megvan a neve ennek az állatkának:D tineides persiliensis - más néven mosópor moly. (elvileg károsabb a vízkőnél annyira tönkre tudja tenni pl a mosógépet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!