Milyen kezdő rovart ajánlotok, mint házikedvenc?
Például hazai ászkarákok, kisebb ezerlábúak, bogarak, csigák, ilyesmik? Konkrétan akár egy nagyobbacska befőttesüveg is megteszi s ami kell nekik azt kint be is tudod szerezni, az állatkákkal együtt.
Néha bedobsz valami ehetőt (pl: uborka, répa stb szelet) s ha úgy van akkor egy kevéske vízzel permetezel stb. Ha nincs dugig pakolva állattal, van növényzet s jól zár a fedele akkor ezeket is alig vagy nem is kell csinálni. Attól függ.
Tudom ajánlani például Homemade Ecosystems és Life in Jars? csatornákat, legutóbbi videójuk:
Meg már megemlítem SerpaDesign-t is mert bőven megérdemli a figyelmet:
pl. a madagaszkári bütykös csótány: [link]
Szerintem nagyon aranyosak. Illetve amit még tudok ajánlani és nekem is volt az az afrikai óriás ezerlábú. Mindkettő talajlakó, korhadt fa, mulcsos talaj és valamennyi páratartalom. Kb mindent megesznek, gyümölcs- zöldség, elhalt növényi részek. A csótányt viszont csapatosan tartsd.
Terraplázán tudsz jó áron kapni ilyesmiket, illetve ott többet is megtudhatsz mindenféle rovarról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!