Biztos, hogy kullancs volt?
Tegnap találtam a laksomban egy bogarat ami google képek elemzése alapján nem kullancsnak tűnt.
Amikor összenyomtam piros vér volt benne.
Van olyan bogár aminek piros a vére?
Sejtésem szerint paradicsommal hoztam haza.
Egy kullancsnak elég jellegzezes kinézete van. Piros paca főként akkor marad utána ha már teleszívta magát vérrel, ilyenkor jól felduzzad, kb. borsó méretűre. Amúgymeg nagyon pici pár mm.
De am sajnos bárhonnan hazavihetsz egyet ma már. Kimész a városi parkba és már ott is vannak, mivel nincs természetes ellensége.
A rovaroknan vérnyirok (hemolonfa) kering, ami szürkés árnyalatú nedv, és tápanyagokat szállít, oxigént nem.
A vér vörös színét a hemoglobin adja, ami az oxigént szállítja, a rovaroknak még nincs, sokkal fejletlenebb lények.
"Tegnap találtam a laksomban egy bogarat ami google képek elemzése alapján NEM kullancsnak tűnt."
Tehát erre a logikus válasz:
NEM BIZTOS, hogy kullancs volt!
🤦
Ha nem piros a vérük akkor biztos, hogy valamilyen " vérszívó" bogár volt.
Én sem mondanám kullancsnak, csak nem igazán ismerek más " vérszívót".
Kb 1 vagy max 2mm-es volt.
1. A pontos megválaszoláshoz tisztánlátást igénylő kérdéseket az ezotéria rovatba kérjük!
2. A kullancs "csípése" csak ritkán okoz egészségügyi problémát.
3. "1-2 mm-es" nem lehet semmilyen vér, mert az még nem szívhatott, ráadásul egy állat sem vakar ki magából ennyire kicsi kullancsot.
4. A fóbiákkal kapcsolatban javasolom a "Mentális egészség" rovatot használni.
#12 (10:08) - érdekes meglátás, mert vannak rosszul repülő kullancslegyek, de emellett még ne feledjük:
1. "Bogár" szó is volt a kérdésben, ami egy fedőszárnyas rovar.
2. A "kullancs" egy pókszabású ízeltlábú, nem pedig rovar - tehát egy biológiából kettes félvak is láthatja a különbséget, amíg egy tisztánlátó-tesztkérdés kírása érdekében túlságosan szét nem kenik a mintapéldányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!