Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » A döglégy butább mint a házilégy?

A döglégy butább mint a házilégy?

Figyelt kérdés

Én azt vettem észre, hogy a döglégy mintha butább lenne a házilégynél.

Sokkal könnyebben lehet lecsapni, sokkal lassabb. Ha pl rászáll valamire akkor néha az ujjammal szét tudom nyomni mert nem veszi észre, hogy közelítek az ujjammal.

Ezzel szemben a házilégy azonnal reagál, mindegy milyen szögből közelítem meg, mindegy milyen sebességgel.

Légycsapóval is nehéz lecsapni mert van, hogy gyorsabb.

Ezzel szemben a döglégy nagyon lassú.

júl. 30. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A döglégy csak lassabb, mert az életmódja miatt ritkán akarják lecsapni.

Engem viszont az ilyen kérdések mindig elgondolkodtatnak afelől, hogy a kiírójuk merre kolbászolt, mikor az eszet osztották...

júl. 31. 00:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem az észbeli képességeik különböznek, hanem az életmódjuk, és ebből adódik a többi különbség is, pl. lehet, hogy rosszabbak a reflexei.

Nem vagyok otthon a legyekben, de ha a döglégy rosszabbul lát, vagy lassabb, és így nem tud annyira hirtelen menekülni, akkor miért lenne attól butább? Vagy gondolod, hogy ostoba módon megbízik benned, azért marad ott? 😀

Ja, és az első válaszadóhoz csatlakoznék még annyiban, hogy azt nem értem, hogy miért nyom szét valaki ujjal egy döglegyet... Alapból undi széttrancsírozni egy rovart, akkor is, ha nem gondolok bele, hogy hol járkálhatott pár perccel előtte (és ezen nálam még egy gumikesztyű sem sokat segítene).

júl. 31. 01:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2-esnek: és ha pont "terhes" a légy akkor ott mászkálnak utána az ujjaidon a kis lárvái, mert ugye elevenszülők 😅

Van sok rovar amit nem érdemes megfogni kézzel, csak ha tudunk utána kezetmosni.

Sosem felejtem el évekkel ezelőtt amikor még kezdő rovarász voltam...

Jött egy szép nagy fekete bogár fényre. Megfogtam, arrébb tettem, hogy jó képet tudjak róla csinálni.

Gépet megfogom, közelebb teszem arcomhoz és brutál dögszag csapott meg 😅

Nagy temetőbogár volt... Tuti valami szaftos tetemben lehetett előtte.

júl. 31. 02:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy macska átlagos reakcióideje 20-70 milliszekundum, míg egy ember átlagos reakcióideje 0,5-0,7 másodperc. Ez azt jelenti, hogy egy macska átlagosan minimum tízszer, de akár harminc ötször gyorsabban reagál, mint egy ember. Te butábbnak érzed magad egy macskánál?
júl. 31. 08:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Lehetséges 😅

júl. 31. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!