Minden csótánynak tüskés a lába?
Ma kora este, amikor sütéshez készülődtem, arra figyeltem fel, hogy valami végigrohant a konyhapulton, majd megállt előttem. Egy fehér hosszúkás testű, kb. 1-1.5 mm hosszú rovar volt, hosszú csápokkal és hosszú lábakkal. Egy darabig néztük egymást, próbáltam megállapítani, hogy mi lehet, aztán le lett csapva. Fotó tehát sajnos nem készült róla. Az alaki meg a mozgásbeli hasonlóság miatt, valamint azért, mert vagy a kamrából jött, vagy a konyhában volt, csótányra tippelnék (amik ráadásul friss vedlés után fehérek), viszont nem láttam tüskéket a lábain.
Saját építésű kertes házban lakunk, sokáig nem voltak csótányaink. Viszont tavaly ősszel láttam egyet az emeleti fürdőszobában, majd pár hónapra rá ismét egyet a garázsunkban. Utóbbit volt szerencsém alaposabban megfigyelni és azt tuti, hogy német csótány volt. Mindkét eset után helyeztem ki csapdákat a lakás különböző pontjaira (pl. fürdőszobák, konyha, pince) amelyeket legalább 2-3 hétig hagytam egy-egy helyen, de sosem fogtak semmit, max. 1-2 pók mászott beléjük.
Télen meg tavasszal nem láttunk semmit, a pincében ősz óta kint hagytam két csapdát. Erre most történt ez az eset.
Tudom, hogy kép nélkül nehéz, de szerintetek lehetett csótány, akkor is, ha egyáltalán nem voltak tüskések a lábai? Vagy ha nem az
volt, akkor milyen 1-1.5 centis hosszúkás, fehér rovar fordulhat elő ilyenkor a konyhában/kamrában, aminek hosszú csápja van? (Ezüstös pikkelyke vagy fátyolka nem lehetett.)
Én mindenesetre kezdek aggódni, mert a szüleim elbagatellizálják az egészet.
:(
Akkor nem tudom mi lehetett.
Itt van egy netes kép egy frissen vedlett csótányról, erre hasonlított valamelyest, bár a teste és a lába picit talán vékonyabb, karcsúbb volt, és utóbbi egyáltalán nem volt tüskés. A potrohvégződésére meg a csápja hosszára már nem emlékszem, de utóbbi tuti volt neki. És elég gyorsan szaladt, amíg meg nem állt a konyhapult közepén.
Pedig miután le lett csapva, alaposan megnéztem. Bánom már, hogy nem fotóztam le, mert most tuti lesz néhány álmatlan éjszakám emiatt. Valamelyik nap egy kisebb cincérszerűséget is sikítva csaptam agyon a szobám ablakában, mert első ránézésre azt is csótánynak véltem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!