Bogarak tartása?
Mindig is kedveltem az ízeltlábú izéket, és most döntöttem el hogy szeretnék komolyabban bogarakkal foglalkozni.
Milyen fajokat lehet egymás mellett tartani? Milyen fajokból lehet egyszerre egyet, vagy többet tartani?
Alapvetően 4 fajjal szeretnék kezdeni, Herkulesbogarakkal,(max 2-3), góliátbogarakkal,(szintén 2-3), rózsabogarakkal,(3-5) és ezerlábúakkal(max 2)
Nagyjából mekkora terrárium kell nekik? Úgy olvastam ilyen 50x50x50-es a nagy példányokat, 30x30x30-as a kisseb fajoknak.(kb) Tehát a góliát és herkuleseknek egy nagy 50x50x50-es terrárium kell, a rózsáknak pedig elég egy kisebb terrárium is?
Nem kell mindenáron állatokat kínozni bezárva (hobbiból), jó lenne ha az emberiség erről leszokna már.
És itt a kutyára macskára is gondolok
1: ez miért állatkínzás? Rendesen tartanám őket nagy, szépen berendezett terráriumban. Etetném őket gyümölccsel, és bogárzselével.
Jó helyük lenne nálam.
5-ös. Az állat nem attól boldog hogy mehet kirándulni minden felé. Ő eleve azért megy távolságokat, mert táplálékot keres vagy elvándorol a téli hideg elől.
Az hogy neki egy ilyen terrárium egy börtön ez teljesen emberi megközelítés. Bocsi de hiába pontoztok le ebben nincs igazatok.
4-es voltam megint.
Okosabb maradtál volna ha most csendben maradsz.
Az állatok ösztön lények. Akkor boldogok ha ezeket megélhetik. Legfőbb ösztön az evés. És nemcsak maga a rágás, lenyeles hanem az élelem megszerzése is, alias vadászösztön.
Ezután jön az utódnemzes. Miért szökik ki a "mindenemegvan" kutya a kerítésen? Hát mert nincs mindene meg. A p.na hiányzik neki.
Elment a kedvem a folytatástól, csak folytasd a gondolatsort és gondolkozz el rajta az ösztöneikből mennyit tudsz biztosítani. A szabadban sincsenek ezek biztosítva, de ott ők maguk irányítják az életüket, nem egy unatkozó ....
A hobbiállattatzás elítélendő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!