Hazavihetem így az ágyi poloskát?
Az ágyi poloska nem marad rajta az emberen (a tetűvel vagy kullanccsal ellentétben). A kis réseket szereti, főleg az ágy környékén. Nem extrém fertőzés esetén csak éjjel bújik elő. Kicsi az esélye, hogy hazavidd.
A konyhában valószínűleg biztonságban van a cuccod, ha ott nem alszik senki. Ha nagy peched van, a rajtad levő ruhába bebújik egy. Ha 100% biztosra akarsz menni, és van a lakásodtól különálló garázsod stb., akkor jobb, ha ott tárolod a cuccod (amit a bácsihoz viszel) és ott át is öltözöl. A ruhát nagypárnahuzatba teszed (abban mosod, nehogy kipottyants egyet míg viszed a mosógépbe) és csak mosás előtt viszed be. Nézd meg, hány fokon pusztulnak el.
Ha otthon mégis csípést észlelsz reggelre, akkor ágynemű csere (azonnal be a gépbe és mosd ki, ne tárold a szennyestartóban), nagyon alapos porszívózás. Korán észlelt fertőzést sikerült így megfékeznem 2 éve (nyaralásról vittem haza a ruhám közt valószínűleg, hazaérve pár nap alatt észleltem a bajt és elég volt a takarítás).
Tejóég. Milyen "ápoló" vagy? Képesítés nélküli betanított munkás?
Ápolóként
1. neked nincs meg a válasz?
2. ezt itt kérdezed meg?
Igen, gyakorlatilag már az első öt percben "fertőzött" a ruhád, csak idő kérdése, hogy amit hazavittél a ruhádon három darab ágyi poloska mikor szaporodik el annyira, hogy észre is veszed őket.
És remélhetőleg csak egyetlen beteged van, és nem házról-házra jársz más ápolásra szorulókhoz, akiknek már szintén magaddal vittél néhány poloskát.
Az, hogy "lesöpröd" a ruhádat távozáskor, az kb annyit ér, mint halottnak a csók.
Viszont nagyon nagy segítség lenne mindenkinek, ha tovább képeznéd magad, mert ez a színvonal rémisztő, hogy ekkora tudatlansággal dolgozik egy ápolónő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!