Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » El szeretnék kezdeni méhészked...

El szeretnék kezdeni méhészkedni de régi paraszti módon, nem értek hozzà. Haverom màr segitett nem sok sikerrel. Hogyan tovàbb?

Figyelt kérdés

Van egy nagyképű elvont haverom aki most végzett méhész tanfolyamot. Munka közben találtam egy méhrajt. Miután nem volt ruhám csak ő tudta kiszedni. Mikor odajött össze taposott egy csomó méhet és nagyképűsködött okoskodott mindenkit evakuált a környékről.

Mivel közel lakok azt mondta hogy vissza mennének Úgyhogy ő elviszi valószínűleg össze taposta az anyát is mert taposta őket, nincs anyaméh.

Most már kiszámlázott nekem vagy 20 kg cukrot az etetésük miatt illetve akar venni egy anyát. Én csak onnan értek hozzá hogy utánaolvastam valamennyire a neten tehát minimális a tudásom. Szerintetek, ha hagyományos módon kasban tartanám őket és úgy kezelni mint a parasztok, (persze nem ölném meg télre a méheket) úgy megoldható?

Vagy mit csináljak egyáltalán mit csináljak ezzel a rajjal amit a haver elszúrt?

Az anya is 10ezer és ruhàt, kaptàrt sok mindent venni kellene... vagy kast. Életben tudnàm tartani őket? Régen is tartottak méheket vidéken nem volt mindenki méhész.

2023. aug. 18. 07:24
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
3as,- 5ös nagyon rosszul tudod a szaknyelvben nincs olyan hogy méhkirálynő, méhanya van. Azért mert nem uralkodik a méheken semmi uralkodó magatartása nincs. Ezt olvastam a neten.
2023. aug. 19. 01:59
 12/18 A kérdező kommentje:
5 ös válalszoló. Kesőbb már nem ölték meg őket, hanem "átdobolták" egy másik kasba és etették őket télen minden hülyeséggel aszalt gyümölccsel sült tyúkkal sült varjúval. Ezt olvastam. Mondjuk nem tusom mit eszik a méh a sült tyúkon.
2023. aug. 19. 02:03
 13/18 anonim ***** válasza:
De te anyaméhet írtál és annak nincs köze a méhekhez, ráadásul megint hülyeséget írtál, mert a méhek nem esznek dögöket. Ne méhészkedj. Szépen kérlek! A haverod meg tuti valami piacon lopta a papírját, mert normális méhész nem így viselkedik.
2023. aug. 19. 08:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Utolsó. Nagyon buta vagy ne idegesíts fel.

Ki beszélt dögökről apám?

A magyar neprajzi lexikonban vagyis az Arcanum ban olvastam, hogy régen ezekkel etették a méheket télen. Sült varjúval stb. Régen az emberek is megették a varjút!

Régi szakácskönyvben is van.

Cukor nyilván nem volt még a pórnépnél, de méhek igen.

Tanulj egy kis 1600-1800as évek körüli történelmet...

2023. aug. 19. 13:57
 15/18 A kérdező kommentje:
"méhanya"bocs forditva írtam és akkor mi van? ? Más megértette.
2023. aug. 19. 13:59
 16/18 anonim ***** válasza:

A méheket biztos nem etették sült varjúval, legalábbis a méhek nem ették meg :) Sok darázsfaj van, ami eszik húst is, a méh nem. Az "átdobolás" tényleg létezett, de nem akartam bonyolítani, mert a lényeg az volt, hogy ma már egy magára hagyott méhcsalád elpusztul. A fő ok a varroa atka, a többi betegség pedig összefügg vele, mert terjeszti, mint a pestist a bolhák.

Régen, amíg nem volt cukoretetés (mert vagy nem volt cukor vagy drágább volt még, mint a méz), akkor még glifozát sem volt, és a tarló gazdagon virágzott (főleg tarlóvirág avagy tisztesfű), amiből összeszedték a télire valót. Ma már, ha elvesszük az akácot, akkor nem biztos, hogy tudnak eleget hordani télre. Illetve ha tudnak, az sem feltétlenül jó, pl. napraforgóméz nem jó telelésre.

2023. aug. 21. 00:03
 17/18 anonim ***** válasza:

ANYAMÉH XD

Itt nem a válaszadók buták, hanem te vagy az. Nulla tudással a hülye haverod hozzá nemértésével fogsz kinyírni minket. Ugyanis ha méhek nem lesznek, emberiség sem lesz, ezt már Einstein is elmondta. Ezt tudnod kéne, ha már ilyensmivel foglalkozol. Még hogy sült varjúval etették őket, hogyne. A darázst talán. Azt se tudod mit eszik egy méh.

2023. aug. 21. 06:59
 18/18 anonim ***** válasza:
Amúgy ha minden kötél szakad, vedd fel a kapcsolatot valami méhésszel arrafele amerre élsz. Nekünk tavaly beköltöztek a redőnybe a méhek és a méhészt felkerestük és ő tudott is valakit ajánlani aki még aznap jött elvinni őket ingyen (neki ez nyereség, mert méhészettel foglalkozik), és jó helyre kerültek.
2023. aug. 24. 01:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!