Szúnyog: Miért van az, hogy egyes szúnyogokat rendkívül könnyen le tudok csapni (3 cm-re van a kezem és nem repülnek el), míg mások 20-30 cm-es távolságból is rendkívül gyorsan elrepulnek? Tudományos Magyarázatot Várok!!
"Tudományos Magyarázatot Várok!!"
Az a tudományos magyarázat, hogy a világon több 1000 szúnyogfaj létezik, és mindegyik más, ennyike.
Az én tapasztalatom szerint a városi szúnyogokat nehezebb lecsapni, az erdeieket könnyebb. Gondolom mert az erdőben kevesebb az ember, a mezei nyúl meg nem fogja lecsapni, tehát kevésbé szelektálódnak erre, mint a városiak.
Remélem elég tudományos volt :-)
2-es! Eleinte én is erre gondoltam, de megfigyeltem, hogy azok közül is némelyek rendkívül gyorsan elrepülnek, amik már egy ideje a kezemen vannak és feltételezhetően már egy ideje szívják a véremet. Így tehát ez nem egészen állja meg a helyét vagy nem minden esetben. De köszönöm a válaszod.
3-as! Én nem értek a szúnyogokhoz, idáig csak két fajtát különböztettem meg / láttam. Az egyik az, amit gyakran látni, a másiknak pedig kisebb és vastagabb vagy szőrősebb a szívója.
Arra gondoltam, hogy esetleg az is közre működhet, hogy már nagyon kell a vérem neki a párzáshoz/petelerakáshoz és ezért nagyobb rizikót is vállalnak. Bár nem tudom...rizikót inkább / túlnyomó részt élet-halál harcban vállalnak az állatok. De az is lehet, hogy érzi, hogy elérkezett az élete vége és erős késztetése van arra, hogy mindenáron megszerezze a vért.
Te esetleg értesz a szúnyogokhoz?
5-ös! Lehet ebben is valami.
Igen, tudományos volt.
Szeretném megkérni azokat, akik egyetértenek az 1-es hozzászólóval és még nem pontozták őt, azok tegyék meg! Gyönyörködöm a 75% felettiekben és különösen a 3 db 86%-osban. Csak azt nem tudom, hogy hogyan értek el ilyen magas százalékot. Csak ezért időről időre ki fogom emelni a kérdést, hogy sokan gyarapítsák az 1-es táborát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!