Ez miféle éjszakai rovar lehetett?
Most egy 20 perce láttam egy hatalmas rovart, de nem tudom milyen fajta lehettek.
Sötét volt, repült és leginkább a kék fadongóra hasonlított, azonban halk volt, nem volt egyáltalán hangos, de mintha a fadongótól is nagyobb lett volna. Ijesztően nézett ki. Lassan közeledett felém, körbe repült párszor, majd eltűnt.
Képet sajnos nem tudom csatolni, hátha tud valaki így is segíteni a beazonosításban.
Akkor nem tudom mi lehetett...
Bogaraknak van kitines szárnyfedője de azok meg hangosak....
Mármint a nagyméretűek igen hangosak.
Ilyenkor repül még pl. az orrszarvúbogar, de az is marha hangos és bénán repül.
A szenderek viszont nagyon ügyesen repülnek(néha az üldöző denevéreket is letudják rázni), nem zümmögnek és egy kisegér méretét is eléri némelyik fajuk. A szenderek többsége éjszaka aktív, valamint nagyobb a kacsafarkú szendertől. Tehát sokkal logikusabb feltételezni, hogy egy éjszakai szenderfaj volt mint egy álmából felzavart túlméretezett kacsafarkú szender...
A fajok többségének most van a repülési ciklusa, tehát ennyi információ alapján kb. lehetetlen megmondani melyik faj lehetett. De legnagyobb eséllyel szulákszender vagy pávaszemes szender mivel ez a két leggyakoribb faj azok közül amiknek jelenleg tart a repülési időszaka.
Most hogy találtam képet egy kinyitott szárnyú csíborról, eddig ez az, amire a legjobban hasonlított.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!