Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Az előtérben hagyott fém...

Az előtérben hagyott fém tálban találtam ma reggel ezt a pókot. Amikor nyújtózkodik és mászni próbál egyik végétől a másikig 5 cm. Mi lehet ez És mit tegyek vele?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2023. ápr. 11. 11:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Már vártam a zugpók kommentet 😂😂😂

Eretnekpók faj hímje. Ártalmatlan.

2023. ápr. 12. 09:05
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2023. ápr. 12. 11:13
 13/19 A kérdező kommentje:
Füves az udvar és a nádkerítéshez közel raktam....
2023. ápr. 12. 11:15
 14/19 anonim ***** válasza:

Jól tetted. Nem kell megölni egyből mindent...

Amúgy lakásban nem él, csak betévedhetett.

Kövek, törmelékek, törött téglák, törött cserepek alatt szeret élni.

Gyengék a rágói, az ujjamon nem tudták átmarni a bőrt.

Ezt onnan tudom, hogy pár éve több száz cserepet dobáltam ki és szinte minden másodikról le kellett mentenem egy eretnekpókot 😀

Amelyik meg nem akart leszaladni piszkálástól azt kénytelen voltam óvatosan két ujjal megfogni.

Némelyiknek nem tetszett és próbált marni de csak kis szorítást éreztem, semmi több.

2023. ápr. 12. 12:17
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Hogy nem lehet félni a pókoktól?
2023. ápr. 12. 14:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Miért kellene félni?

Hazánkban 3 pók van ami "veszélyes".

Mind a hárommal kicsi az esély arra, hogy megmar.

Van a 2 cselőpókunk (Pokoli és Szongáriai) és a Mérges dajkapók.

Utóbbitól már én sem mernék bekapni egy marást.

De ezek csak száraz réteken élnek a harangjukban, ha nem keresed kifejezetten akkor az életben nem fogsz vele találkozni kb.

Cselőpókok már gyakoriak, de azok meg a lyukukban élnek, nem igen hagyják el. Ha el is hagyják és talalkozol velük akkor is menekülnek, csak kifejezett piszkálásra dühödnek be és akkor bizony marnak.

Pokoli már mart meg az én hibámból.... Hát nem kellemes de szerintem a lódarazs csípése durvább.

A maradék többi póknak meg olyan gyenge csáprágóik vannak, hogy képtelenek átharapni az emberi bőrt, totál értelmetlen félni tőlük.

Szőlőben szokott tanyazni a sárga dajkapók, esetleg még az tud marást okozni szőlőszedés közben ha az ember megszorítja véletlenül de annak is gyenge a marása, kb mint egy papírdarázs csípése.

2023. ápr. 12. 17:14
 17/19 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy egyetlen egy állat van amitől félek és az tényleg a legveszelyesebb hazánkban.

Nem más mint a Homo sapiens sapiens.

2023. ápr. 12. 17:17
 18/19 anonim ***** válasza:
46%
Én azért félek a pókoktól mert egyszeruen a nagy lábaikkal félelmet ébresztenek bennem hiába tudom hogy nem veszélyes
2023. ápr. 12. 21:21
 19/19 A kérdező kommentje:

Például családi házakban gyakori a kaszáspók, annak nagyon hosszúak a lábai...és szerintem senki se fél tőlük (én se)

Igaz, nagyon vézna állat.

Mint írtam, én is viszolygok a pókoktól....pontosabban éppen az az időszakom van, amikor már kezdek nem annyira félni tőlük (így, 60 felett)

Régebben egyszer biztosan csípett meg egy (fekete színű) pók - kicsit kellemetlen volt...talán annyira nem, mint a darázscsípés

Hogy mostanában már jobban hagyom élni azokat a darázsféléket (is), akikkel a házban találkozom...illetve a pókokat se gyilkolom rutinból (félelemből). Ez annak köszönhető, hogy talán kezdenek beérni azok az infók, amikkel találkoztam ebben a témában...

2023. ápr. 12. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!