Aki költözött már el ágyi poloskás lakásból ti mivel fertőtlenítettétek le a ruhátokat bútorokat hogy nehogy tovább vigyétek?
Sajnos belefutottam egy ilyen albérletbe, következő hónapba költözök is de nem tudom hogy mit használjak a cuccaim fertőtlenítésére nehogy valahol megbújjon?
Elegendő a ruháknak az ha magas hőfokon mosom utána meg zsákba pl nagyobb szemeteszsák belerakom és jól összekötöm?
"ez a biokill meg társai csak ártanak" ezt mire érted?
Jövőhéten mennék lakást nézni, leghamarabb is csak 23-án tudnék
Ezek a házi vegyszerek nem ölik meg őket, maximum elkábítják, esetleg ahogy a másik válaszoló írta, néhány gyengébb példány döglik ki.
Ellenben utána sokkal vadabbul fognak csípni, ami a "kisebbik" baj, de a nagyobbik gond az, hogy ellenállóbbak lesznek a vegyszerekkel szemben, nem csak a flakonossal, de a szakemberek által használtakkal is. Vagyis nehezebb lesz őket kiirtani, magadnak ártasz.
"annyival letudta, hogy át küldte a rovarírtók oldalát"
Erre nekem az lett volna a válaszom, hogy oké, kihívom őket, a számlát elteszem, a jövő havi lakbért pedig ennek az árával csökkentve fizetem.
Sok tulaj így jár el, akár szerelő vagy bármi kell.
A főbérlő kötelessége az irtásról gondoskodni és annak költségeit vállalni:
„Ami a rovarirtást illeti, sokan azt gondolják, hogy ennek költsége a bérlőé, hiszen ő az, aki a szolgáltatást kérte. A törvény azonban a lakástulajt kötelezi a kiadás fedezésére:
- A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet 36. § (4) bekezdésében foglaltak szerint az egészségügyi kártevők elleni védekezésről, a költségek fedezéséről az érintett terület vagy épület tulajdonosa köteles gondoskodni, tehát ennek költsége a bérbeadót terheli - mondja dr. Dobozy Lilla.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!