Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Egy pók mennyi idő alatt hal...

Egy pók mennyi idő alatt hal éhen?

Figyelt kérdés

2022. dec. 6. 22:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy ennyien írkálnak a legkisebb hozzáértés nélkül hülyeségeket...

Valóban függ fajtól, de emellett hőmérséklettől, páratartalomtól, attól, hogy van-e hozzáférése vízhez (a pókok a folyadékszükségletük egy részét tudják a táplálékállatból fedezni, de emellett isznak is, ha alkalmuk nyílik rá).

Nekem egy pókom most pusztult el négy HÓNAP nem evés után. NEM éheztettem, hanem egy ivarérett hímről volt szó, és ezek közül vannak, amelyek nem esznek az ivarérettség elérése után (meg olyan is van, amelyik igen). Ő nem evett (pedig kapott kaját), és 4 hónapig húzta.

Van olyan adat, ahol a kifejlett hím pók kicsit több mint 6 hónapig bírta evés nélkül. Vannak beszámolók ennél hosszabb időről is, de azokról nem tudom, hogy hitelesek-e.

2022. dec. 7. 07:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Most jövök rá, hogy sokan azt gondolják, hogy pókot tartok és azt éheztetem. De én sima pókra gondolok ami ül a sarokban. :D
2022. dec. 7. 08:21
 13/14 anonim ***** válasza:
50%

Honnan tudjam, nem vagyok én Póukember!

A patkánytő jobban félek mint az egértő.

2022. dec. 8. 18:33
 14/14 anonim ***** válasza:
84%
A fajtától, körülményektő függ. Akár évekig is elél egy védett zugban. Van amelyik a fagyot is túléli, fagyasztószekrényből kikerülve évek múlva is feléled. Egyszer találtam egyet a saját eltevésű fagyasztott zöldbabban, talán megmosás után, amíg szárítottm, akkor mászott bele. Talán 2 évet volt a hűtőben, és a zöldbab kiolvadása közben feléledt. Először csak lassan a lábait mozgatta. Amikor észrevettem, hogy mozog, kitettem a napra az ablakpárkányra, és kb. fél óra kellett neki, mire mászni kezdett.
2022. dec. 10. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!