Hogyan riaszthatóak el a befészkelődni látszó darazsak, ha a cukros csapdába nem mennek bele? Nem méreggel vagy rovarirtóval, hanem környezetbarát módon.
Kérdező, védőruha nélkül ne csinálj semmit. Ha jól látom nem írtad mekkora a fészek, ha szűk helyen van az is lehet, hogy elég nagy csak a nagyja nem látható. Legyél óvatos, mert ha egyszerre több darázs megcsíp, az veszélyes lehet.
Nekem még az jutott eszembe hogy lángszóróval ki lehetne őket égetni, ha nem kár a tereptárgyért amibe befészkelte magát, de ha lakóépületben vannak, vagy tovább terjedhet a tűz, akkor inkább ezt ne.
A nyílás lezárása azért nem jó ötlet, mert akkor kirágják magukat másfelé, volt már hogy ilyenkor egy tető-fészek a lakás felé rágta be magát.
Érdemes hajnalban amikor mind még bent vannak porszívóval rátapadni a nyílásra. A támadó raj jön úgyis az élen.....
Mondjuk én mindenképp darázsírtó sprayt is befújnék, akár több száz fős még ki sem kelt csapat is lehet bent.
A nyílást semmiképpen sem szabad lezárni! Ha lezárod, a darazsak más kiutat próbálnak keresni, így a lakásba is bejuthatnak.
Én szakember segítségét kérném a helyedben mindenképp.
A láng, tűz sajnos a faanyag miatt nem alkalmazható.
Ez a porszívós módszer használhatónak tűnik jól rákészülve.
A lárvák kikelnek, ha nem gondoskodnak róluk?
Nem zárom le a nyílást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!