Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Miért mennek a méhek a csirke...

Rionen kérdése:

Miért mennek a méhek a csirke kajára?

Figyelt kérdés
Van pár darab háztáji tyúkom, nagy fedeles müanyag doboz lyukakkal az oldalán az etetőjük, így kevesebbet pocsékolnak. Viszont pár napja észrevettem, hogy a sima méhek rájárnak tömegesen a kajára. Nem darázs, ténylegesen házi méhnek néznek ki. Nem agresszívak, de valamiért nagyon vonzódnak a takarmányhoz. Mindig ezt kapják a pipik: kukorica, búza, takarmánymész, borsó örlemények és napraforgó, meg köles. Eddig sosem láttam ott méheket, de most rengeteg van de nem látom, hogy vinnének valamit. Körbenéztem a környéken hátha van fészek, de nem találtam, de amúgy se most rajzanak. A pipket se bántják, de érdekes, hogy mit akarhatnak ott.

2022. aug. 28. 15:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Van víz benne?
2022. aug. 28. 16:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Azért érdemes vigyázni, mert a pipik megeszik a méheket is, ha elkapják és akkor sajnos elpusztulnak!
2022. aug. 28. 16:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Nincs, nem erjed a cucc, bár az is inkább a darazsaknak kedvezne. Cseréltem azóta adagot is, hátha de úgy néz ki az egész zsák vonzó illatú.
2022. aug. 28. 16:30
 4/11 A kérdező kommentje:
Attól tartok amúgy én is, hogy a pipik torkát megcsípik, de ez van. Szerdáig nincs új kaja.
2022. aug. 28. 16:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Tegyél ki a méheknek valamerre itatót. Nem tudom, hogy miért a kajára mennek, nálunk a víz az, amiért eljönnek kb. 100 méterről. A kutya itatójában voltak folyton.
2022. aug. 28. 17:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Szalmaszálakat meg kavicsot is tehetsz bele, egy virágalátét is elég. Lényeg, hogy ne fulladjanak bele.
2022. aug. 28. 17:10
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
CUKOR NEM KELL BELE!!! Ez egy buta tévhit az emberek részéről és többször csak kárt csinálnak vele, hasznot nem.
2022. aug. 28. 17:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Van kint vizük már régóta, sőt 1 m belül amúgy van a csirkéknek is vizük, szóval nem a víz a lényeg most....
2022. aug. 28. 17:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom.
2022. aug. 28. 19:56
 10/11 anonim ***** válasza:
A nagy szárazság miatt nincs virágpor a természetben, elszáradtak a vadvirágok. A méhek télire sok virágport gyűjtenek be, de most, mivel nem találnak, rámennek a hasonló küllemű anyagokra. A virágporból nyerik a méhek a fehérjét. A felsorolt anyagoknak van is némi fehérjetartalma. Egyébként ez inkább kora tavasszal szokott probléma lenni, hogy a méhek a ok tápjára járnak, mert nincs elég virágpor.
2022. aug. 28. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!