Megsérült a madárpókom lába. Mit csináljak?
Nagyon agresszív lett, (Lasiodora parahybana) igaz, volt egy kis stressz körülötte mostanság.
De ahogy adtam be neki a sáskát, odakapott az üvegnek is, meg a csipeszemnek is neki ment😅, és ahogy csuktam le a terrárium ajtaját, odacsuktam neki a lábát. Csak a végét.
Nagyon picit vérzett, vagyis gondolom az az volt, ilyen átlátszós-gennyes cucc.
Elég rosszakat olvastam lábsérülés esetén…
Mi lesz vele? Bírja? Csináljak valamit? Vagy ez csak egy picike sérülés?
Szerintem az inkább az a “kellemetlenül mosolygó” emoji, vagy valami ilyesminek lehet hívni. Amire te gondolsz az szerintem ezek: 😂🤣
Sajnos itt a közelben nincs olyan állatorvos, aki foglalkozna velük. Még amikor piciként hozzám kerültek, próbáltam felkeresni valakit, ha baj lenne, de nem jártam sikerrel. Utaztatva voltak kb 5-10 percet, azóta ilyen agresszív, tehát csak rosszabb lenne, ha 40-50kmre vinném orvoshoz.
Valóban tényleg aggódom érte, hiszen csak ennyi maradt a testvéremből, akitől örököltem őket.
Ott a pont!
Én is tarantula gazdi vagyok, anno külföldi oldalon olvastam, hogy nem halálos, ha elveszíti az egyik lábát, sőt, érheti olyan sérülés, amikor jobb is a csipesszel leszedni :(
A vedléssel tényleg megoldódik.
Puszilom szegénykét, jobbulást kívánok neki!
Bocsi, most látom, hogy nem veszítette el a lábát.
Hogy néz ki most a lába? Nem lesz baj ne aggódj
Csak az első lábperc, vagy hogyan mondják, ahol az első hajlítási pont van, ami sérült, így szabad szemmel annyit látok rajta, hogy egy picit furi, leszakadva nincsen, viszont sokszor a szájához veszi, és gondolom próbálja helyre hozni magának.
Engem brutál módon aggaszt egyébként, eszméletlen nagy a bűntudat bennem.
Átérzem :(
Nem tudom nézel e külföldi madárpók tartókat youtubon, vagy tudsz e angolul, de én biztosan kérnék segítséget valahonnan, akár nagyobb tarantulás magyar fórumokról is.
A terrapláza fórumon a "darts" nevű felhasználót szívből ajánlom, tudsz neki írni, ő nagyon profi, tenyésztő. Én tőle vettem a pókicát, évek múltán is szívesen segít bármiben, telefonon is szívesen elmondja mit kell tenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!