Milyen fajt találtam?
.eu/view.php?filename=320295107131_417474160399.jpg
Szitakötőnek vagy légivadász fajnak néztem, de a feje és a csápjai egyáltalán nem hasonlítanak egyikre sem.
Linkben enter van mert másképp nem engedi...
Feltehetöen Vizipásztor/Orthetrum cancellatum, a kék szinü a hím, a sárgás meg a nöstény:
De a kép nagyon rossz, amit feltettél, ezért nem teljesen vagyok biztos benne.
1: na ne idegelj már..... hogy látod te ezt szitakötőnek??? :D
ez egy Hangyaleső.
most komolyan álljak le vitatkozni egy annyira buta emberrel aki nem tud megkülönböztetni egy hangyalesőt egy szitakötőtől????? :DDDD
A szitakötőnek mióta van csápja ember? :D
és igen, a Pusztai hangyaleső potroha kékes....
ezért kérdeztem a kérdezőt, hogy hol fotózta? Netán Bács-kiskun megyében?
+ tuti este találta... este a szitakötők már nem repülnek a hangyalesők meg pont a teljes sötétség beállta után kelnek életre.
de mondom: mutass nekem egy szitakötőt aminek csápja van és adok neked 10 millió forintot :D
segítségképpen bekarikáztam a képen, hogy mi az a csáp:
Akkor tuti Pusztai hangyaleső.... grat, jó találat.
Nekem bakancslistás de ahhoz le kéne utaznom bács kiskunba esti bogarászásra de még akkor sem biztos, hogy rá akadnék!!!
Hiába pontozzátok le a válaszolót, ez valóban egy pusztai hangyaleső (Acanthaclisis occitanica):
Teljesen egyértelmű a szőrözöttségből, a szemekből, potroh és szárny formájából és nagyjából minden más jegyből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!