Milyen darázs készít ilyen fészket?
Most vettem észre hogy a garázsban épül egy ilyen fészek: [link]
A darazsat már nem tudtam lefényképezni de egy lódarázsméretű sötét színű példányt láttam benne. Veszélyes fajról lehet szó? Hogyan szabaduljak meg tőle?
Lódarázs lesz :)
Húúú de kellene nekem egy ilyen kis fészek fali dísznek :D
Most még csak az egy szem királynő van rajta szóval ha zavar akkor most verd le amikor nincs ott.
Ha már többen vannak akkor természetesen mint minden darázs/méh ők is védik a fészküket.
Huh, nálunk is most építkeznek a darazsak az erkélyen; nem győzzük üldözni őket. :S
Egyelőre mi még a rovarirtónál tartunk, meg a törölközővel csapkodásnál. :D De lehet, hogy szakember segítsége kell majd, ha nem lehet tőlük megszabadulni.
Mindig van egy őrszem a fészek közelében, és közelítéskor riasztja a többieket; akár messziről is ott teremnek. Hárman-négyen szoktak támadni, és tényleg irtózatos a csípésük. A távolodást elfogadják, csak donganak az ember körül, hogy biztos legyen a távozás. Ha viszont nem tágít az illető, akkor többen is jönnek szúrni.
Sajnos, a lódarazsak éjjel, sötétben is repülnek.
Az ajánlott Protect azért jó, mert van egy fagyasztó összetevője, így megdermeszti őket, másképp bőven támadnának a pusztulásuk előtt.
Sötétben jól kihasználható, hogy fény felé repülnek. Így ha egy erősebb reflektort felkapcsol az ember, a másik irányból megközelíthetők.
Ha körülményesen érhető el a fészek (pl. létra kell, vagy valamilyen fellépő), akkor a körülményesség miatt előnybe kerülhetnek. Nálunk az volt a szerencse, hogy kb. vállmagasságban volt a fészek, így gyorsan meg lehetett lepni őket. Csak úgy kopogtak a betonon, ahogy potyogtak, de így is kaptam 3 csípést. És tényleg totális pusztítás kell, néhány még megjelent pár napon belül, aztán egy sem mutatkozott többé.
Vettem is gyorsan méhész kalapot, a "fátyollal", és hosszú szárú méhész kesztyűt, vastag ruhám meg van. Igaz, évek óta használatlanul áll, de nem akarok többé egy olyan csípést sem, nem hogy többet.
Ilyenkor még csak fiasítás van....
Tök egyedül van rajta.
Nem kell megölni, egyszerűen csak le kell verni a fészket amikor elmegy enni vagy fészek alapanyagért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!