A hernyó meg tudja csípni az embert?
Van százlábú amelynek marása halálos is lehet, persze kérdés mi az a hernyó. Minden esetre a százlábú legalább annyira hernyó mint a giliszta.
Többnyire a hernyó egy rovar egyedfejlődésének egyik szakasza
Igen, engem harapott meg henyó, de nem úgy, hogy megfogtam. Zöldséget szedtem a kertben rövidujjú pólóban, behoztam, és épp a konyhában mostam le ôket, amikor éreztem, hogy valami megcsípi a felkaromat. Megugrottam, és mikor odanéztem, egy zöld hernyó volt a felkaromon. A káposztalepke hernyójára hasonlított, de kicsit másnak tûnt. A “csípés” messze nem volt olyan fájdalmas, mint mondjuk a méhcsípés, de azért meg lehetett érezni. A bôrt nem lyukasztotta át, de kis piros folt maradt a helyén, ami egy-két óra alatt tûnt el.
Szerintem védekezésbôl nem harapott volna ez a hernyó. Valószinûleg a kertben esett rám, mikor a növények között nyúlkáltam, és mivel maga se tudta, hova került, kipróbálta ehetô-e a “talaj” amin áll.
"Minden esetre a százlábú legalább annyira hernyó mint a giliszta.
Többnyire a hernyó egy rovar egyedfejlődésének egyik szakasza"
Köszi, meg is van a napi agyf@szom ettől a hozzászólástól :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!