Ő milyen hernyó lehet? Mik a tervei az életben?
Egyik nap nekiláttam főzni, erre a cukkinin megpillantottam őt:
Egyből le is fotóztam (muszáj volt belevakuznom a szemébe, remélem nem sérült a retinája)
aztán megebédeltettem. Kapott salátát, almát, aztán meglepő módon nem mozdult el a saláta mellől, aminek örülök, nem fog csak úgy elszökni tőlem. Beleraktam egy DKNY márkájú óra dobozába, ami zárható, de nem zártam le, mert bíztam benne, hogy nem lép le. Így is lett.
Másnap is megkajáltattam, erre lepetézett:
Először azt hittem csak rájött a sz.rás annyi saláta után, de nem, ezek szép, sötétbarna peték. Itt viszont elakadtam, mert ilyenben még nem volt részem.
Keltettem már ki hernyót, csóró amikor kikelt és repülni kezdett, ijedtemben eldobtam a dobozt, ami rácsukódott a lábára. xD
De az már 4 éve volt, azóta nem ijedek meg. Legutóbbi szépen kikelt, ez fél éve volt kb:
(Mellette látható a báb, amiből kirázogatta magát.)
De ő ki lehet? Álhernyó vajon? Nyilván elengedem, amint a kicsik felnőnek. Ja amúgy itt egy személyleírás: 5 pár lába van, apró szőrszálak lógnak ki belőle, ha haragszik rám feláll támadó pozícióba és mérgesen néz rám.
Aranybagoly-faj (Noctuidae: Plusiinae), több faj is szóba jöhet, ennyiből nem lehet biztosra mondani. Gammabagolynak azért nem gondolnám, mert annak a fej oldalán általában (ritka kivétellel) van egy pár fekete csík, ami erről hiányzik.
A barna bogyók az ürüléke, petézni csak lepke stádiumban képesek, akkor is csak a nőstények. Szóval ezek a tojások nem fognak kikelni.
A másik képen, ahol a lepke van a báb mellett, zöldes csipkésbagoly (Phlogophora meticulosa) látható.
Hát,akkor az a hernyó aligha rakott oda egy rakás kakin kívül mást.
De tény,hogy bámulatos hogy magánál 2x nagyobb trágyadobot termelt egy rövidke idő alatt..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!