Hány évig él egy légy?
Azért érdekel a kérdés mert pl most csaptam le egyet, és elgondolkodtam hogy miért nem látunk soha mondjuk egyet haldokolni valami betegségben :d
Meg én konkrétan soha nem láttam magától meghalt legyet.
Az "őszi légy" szólás is enervált, gyenge jelentésű.
Szóval egy év sem, de én is hetekről hallottam.
A legtöbb szárnyas rovar nem éli meg a következő tavaszt. A tavasszal kifejlődött legyek legkésőbb őszre elpusztulnak! De, lehet, hogy sokat is mondtam!
A kifejlődött szarvasbogár hímje még egy hónapot sem él kifejlett rovarként! A nőstény él maximum 2 hónapig!
Nálam elég gyakori, hogy bejön egy légy Ősszel, és már éppen csak hogy él. Össze vissza csapkodja magát mindennek nekimegy, láthatóen nem tudja írányítani magát, valami baja van. És általában 1-2 nap múlva meg is találom valahová lezunhanva.
Amúgy meg ne gyilkold az állatokat.
Nálunk a hideg idő beköszönte pusztítja el őket. Akkor szoktam tömegesen az ablakra jönni kívülről a melegre.
Trópusi országokban tovább élnek a rovarok, ahol nincsen tél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!