Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Imádkozó sáskát mivel etessem?

Imádkozó sáskát mivel etessem?

Figyelt kérdés
Találtam egy imádkozó sáskát gondoltam eltartom szóval csináltam neki egy terráriumot, az lenne kérdésem, hogy mivel etessem? Tettem be neki egy méretes keresztespókot viszont nem akarta megölni sőt féltem, hogy belegabalyodik a hálóba ezért megöltem neki, jelenleg ott van pók a terráriumban viszont nem akar enni belőle. Mivel érdemes etetnu amit könnyen betudok szerezni? Másik kérdésem pedig az lenne, hogy vízre szüksége van külön vagy elegendő az a folyadék mennyiség melyet táplálkozás során szerez? Ja és milyen gyakran kell enni adni neki? :D

2021. júl. 29. 00:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
[link] Itt van egy kép róla, egyébként adtam neki legyet és elkapta meg is ette, szép látvány volt. :D
2021. júl. 29. 18:32
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Úristen dehogy a barna a hím a nőstény meg zöld :D :D

Lárva állapotban tudják még változtatni a színüket a környezettől függően.

Száraz réteken barnát találsz, zöld réteken meg zöldet.

A tiéd egy nőstény.

(Amúgy nem tarthatnád mert védett, bár elég gyakori szóval 1 darab nem oszt nem szoroz, bár én később elengedném, mivel így nem tud szaporodni.)

Gyakorlatilag mindent megeszik amit elé teszel és mozog...

Víz nem kell neki, azt felveszi a táplálékából.

Fogságban egész "sokáig" tudja húzni a szabad társaihoz képest.. akár novemberig is, de általában októberben lepetézik és elhullik.

(Azt hiszem akkor is rak kokont (petecsomót), hogy ha nincs megtermékenyítve, de erre most nem vennék mérget... és lusta vagyok kiguglizni :D )

2021. júl. 29. 21:03
 13/15 Önjelölt igazságosztó ***** válasza:
100%

Ez egy barna színváltozatú nőstény. Barnának születik az összes imádkozó sáska amúgy, de vedlésenként tudják változtatni a színüket, adott környezettől függően. A nemüket ránézésre nagyon könnyű megállapítani. A hím kicsi(5 centi körüli), vékony, hosszú a csápja, gyors mozgású, jól repül. A nőstény nagyobb(6-8 centi), kövérebb, lassú mozgású, nemigazán szokott repülni.

Jól elélnek fogságban, ha egy befőttes üvegnél nagyobb helyen van tartva sokáig elvan(novemberig). De mindenképp legyen valami felület amin mászkálhat, pl: egy vékony bot.

A petéit meg lerakja párzás nélkül is, de azok terméketlen peték, semmi nem kel ki belőlük.

A repülő, ugráló rovarokat szereti, de leginkább a szöcskéket. Legyet, lepkét, hernyót is megeszi minden további nélkül, de szerintem a pókok sem jelentenek problémát.

2021. júl. 30. 00:00
 14/15 A kérdező kommentje:
Egy méreteihez képest nagy terráirumban van mint a képen is látható tettem be neki fát, annó a madárpóknak volt fenntartva, pár kő is van bent neki meg fa ágak levelekkel, úgy érzem nem szenved hiányt. Ma kapot egy méretes szöcskét várom, hogy levadássza. :D Az a tervem, hogy kerítek neki hímet, hogy tudjon petéket rakni és legyen új generáció, ha nem sikerül akkor nyár vége felé elengedem, hogy szaporodhasson. Tudom, hogy védett de nemhiszem, hogy ezzel megkárosítom a természetet főleg ha párzási időszakban elengedem. Meg ha belegondolok hány sáskát ölnek meg hülye emberek akik megijednek tőle. :D
2021. júl. 30. 13:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Az igaz hogy a táplálékukból felvesznek vizet, de azért legyen elég nedvesség a terráriumban, hogy ha kell inni is tudjon (növényekről, üvegről pár csepp víz).
2021. júl. 31. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!