Imádkozó sáskát mivel etessem?
Úristen dehogy a barna a hím a nőstény meg zöld :D :D
Lárva állapotban tudják még változtatni a színüket a környezettől függően.
Száraz réteken barnát találsz, zöld réteken meg zöldet.
A tiéd egy nőstény.
(Amúgy nem tarthatnád mert védett, bár elég gyakori szóval 1 darab nem oszt nem szoroz, bár én később elengedném, mivel így nem tud szaporodni.)
Gyakorlatilag mindent megeszik amit elé teszel és mozog...
Víz nem kell neki, azt felveszi a táplálékából.
Fogságban egész "sokáig" tudja húzni a szabad társaihoz képest.. akár novemberig is, de általában októberben lepetézik és elhullik.
(Azt hiszem akkor is rak kokont (petecsomót), hogy ha nincs megtermékenyítve, de erre most nem vennék mérget... és lusta vagyok kiguglizni :D )
Ez egy barna színváltozatú nőstény. Barnának születik az összes imádkozó sáska amúgy, de vedlésenként tudják változtatni a színüket, adott környezettől függően. A nemüket ránézésre nagyon könnyű megállapítani. A hím kicsi(5 centi körüli), vékony, hosszú a csápja, gyors mozgású, jól repül. A nőstény nagyobb(6-8 centi), kövérebb, lassú mozgású, nemigazán szokott repülni.
Jól elélnek fogságban, ha egy befőttes üvegnél nagyobb helyen van tartva sokáig elvan(novemberig). De mindenképp legyen valami felület amin mászkálhat, pl: egy vékony bot.
A petéit meg lerakja párzás nélkül is, de azok terméketlen peték, semmi nem kel ki belőlük.
A repülő, ugráló rovarokat szereti, de leginkább a szöcskéket. Legyet, lepkét, hernyót is megeszi minden további nélkül, de szerintem a pókok sem jelentenek problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!