Lódarázs királynők repkednek felénk? Sose láttam még errefelé lódarazsat. (Fotók.)
"A lódarázskirálynő akár 35 milliméteres hosszt is elérhet, a herék és a dolgozók (ivartalan nőstények) jóval kisebbek (maximum 25 mm-esek)."
Talán 38 millimétert is eléri KETTŐ olyan darázs, amit láttam. Pont csak királynők repdestek errefelé? Reális méret? Biztosan lódarázs?
Mi az oka, hogy míg a környéken a korábbi években senki nem látott lódarazsat tudtommal, addig idén, most májusban kettő lódarázskirálynő is errefelé járt?
Mi az oka, hogy ezen a környéken óriási rovarok vannak? Persze tavasztól őszig, de akkor is meglep. Vannak kicsi verziók is persze, pl kis hangya, kis méh... De tele van a kert óriáshangyákkal, sok helyen kihalt, de nálunk élő hatalmas imádkozó sáskákkal, hatalmas pókokkal (darázspók), és most már lódarázs is.
Ha az egyáltalán...
Hét fotó:
Kiemelt:
Ne a wikipedia fotót nézzétek,
hanem az alatta levő linkeket. ;)
Miben tér el a királynő? Ezek közel négy centisek! Látványra más?
A fotók között 3 is van, amelyeket VONALZÓVAL készítettem. Rajta a centik. Az egyik fotón kereszbe áll a vonalzón, és egy centi átmérőjű a potroha.
Na de van két fotóm itt, amelyiken meg hosszában áll a vonalzón és látható, hogy bő 3 és fél centis! Tessék csak megnézni...
Ez sima lódarázs.
Mármint a fotóidon.
Fogalmam sincs milyen egy királynő,de ez a 4cm körüli nem egy ritkaság.
Ezek szerint lehet, hogy megint téved valamiben a wikipédia?
"A lódarázskirálynő akár 35 milliméteres hosszt is elérhet, a herék és a dolgozók (ivartalan nőstények) jóval kisebbek (maximum 25 mm-esek)."
Lódarázs királynőt említ.
Valamint max 3 és fél centit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!