Kezdőoldal » Állatok » Rovarok, ízeltlábúak » Mi értelme van a poloskáknak?...

Mi értelme van a poloskáknak? És miért vannak így elszaporodva?

Figyelt kérdés

Tudom, ezt sok más állat esetében is fel lehetne tenni ezt a kérdést. De körülbelül semmi hasznosságot nem nyújtanak csak kiszívják a termésből az édes részt.

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nagyon félek tőlük. Más, hogy van ezzel?

2021. ápr. 22. 15:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

Elég sokáig el lehetne filozofálni azon, hogy mi az értelme, mindenesetre kifejlődött és életképes. Azért szaporodott el nagyon, mert nincs természetes ellensége itthon, és nagyon jól érzi magát.

Félni nem félek, de irtózom tőlük. Szerencsére lassúak, wcpapírral megfogom őket és mennek a klotyóba.

2021. ápr. 22. 16:02
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Lehet, hogy a poloska pont ugyanígy van veled.
2021. ápr. 22. 16:02
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Értelme?! Neked mi értelmed van?

Jövevényfaj, s mivel nincs természetes ellensége, ezért túlszaporodott.

2021. ápr. 22. 16:03
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ahogy látom van, akit lehet megsértettem ezzel.

Átfogalmazom: Miben hasznosak a poloskák?

Azért kérdeztem, hogy miért vannak elszaporodva, mert tavaly/tavaly előtt még csak ősszel voltak nagyon sokan utána eltűntek.

2021. ápr. 22. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
79%

Nincs "értelme", az élővilág nem így működik.

Nincs ragadozója, és nincs elég hideg télen ahhoz hogy megpusztuljanak, így élvezhetjük tömeges társaságukat.

2021. ápr. 22. 16:23
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Sztem semmiben.
2021. ápr. 22. 16:23
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
A mi szemszögünkből nézve semmi, sőt egy kártevőről van szó. A kártevőknek nem sok hasznuk van. De van amelyik táplálékot ad egy másik rovarnak, vagy madárnak. A poloska büdös, és kerülik az őt efogyasztani akaró állatok. Én nem félek tőlük, csak utálom őket, mert bebüdösítenek mindent amihez hozzáérnek. A gyümölcsöt is, ha azon járkálnak, és kb ehetetlenné válik, meg kiszívják a növények nedvét. Lassan mozognak az igaz, de mikor láttam, hogy repülni is tudnak, annak már nem örültem. 😐
2021. ápr. 22. 16:35
 8/12 anonim ***** válasza:
79%
2021. ápr. 22. 16:45
 9/12 anonim ***** válasza:
77%
A poloskák alrendjébe egyébként nagyon sok faj tartozik, vannak köztük növényevők, ragadozók, és paraziták is. Ha az ember szemszögéből nézzük, akkor a növényevők és embert parazitáló fajok kártevők, viszont vannak rovarparazita fajok is, azok a kártevőket eszik, tehát azok hasznosak, ugyanígy a ragadozó fajok. Szóval van hasznuk is :)
2021. ápr. 22. 16:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2021. ápr. 22. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!